Dresy Espanyolu Barcelona 2011/2012

2011/2012 Li-Ning Primera Division
Autor: Myso

Aktualizované 9.4.2012 – informácie o tretích dresoch

Ešte v priebehu júla predstavil nové dresy pre sezónu 2011/2012 aj španielsky Espanyol Barcelona. V závere augusta boli dresy doplnené o logo nového partnera klubu a v závere septembra ponúka informácie o nich  Svet dresov 😉

Espanyol oblieka aj v prebiehajúcej sezóne čínska spoločnosť Li-Ning, s ktorou ste sa mali možnosť na týchto stránkach zoznámiť pri dresoch konkurenčnej Sevilly. Ázijskí dizajnéri pre dresy zvolili dizajn s dvojicou výrazných bielych pruhov v prednej časti, ktoré dopĺňa jeden modrý uprostred. Rukávy tričiek sú modré, na ich zakončeniach je viditeľný žltý pruh. Zadná strana dresu je jednofarebná, v jej vrchnej časti nájdeme biely obdĺžnik rozdelený červeným krížikom na štyri časti. V jednotlivých štvrtinách sa nachádzajú písmená RCDE tvoriace skratku klubu. K pruhovaným tričkám nosia futbalisti Espanyolu modré trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy sú čierne. Predná časť tričiek je pokrytá horizontálnymi belasými pruhmi, medzi ktorými sa smerom od výstrihu ku spodnej časti dresu zmenšuje vzdialenosť. Konce čiernych rukávov sú podobne ako na hlavnom drese v žltej farbe. Na zadnej strane tričiek je umiestnený vo vrchnej časti biely obdĺžnik so skratkou klubu, spodná časť obsahuje tenký žltý prúžok a logo výrobcu dresov. Čierne trenírky majú po bokoch malé žlté trojuholníky, ktoré dizajnovo dopĺňajú žlté zakončenia rukávov. Čierne štulpne sú pokryté štvoricou belasých prúžkov, na druhom v poradí sa nachádza čierne logo spoločnosti Li-Ning.

Espanyol Barcelona v priebehu augusta podpísal zmluvu o spolupráci s mexickou turistickou spoločnosťou Quintana Roo. Tá sa zaoberá organizovaním zájazdov a pobytov v populárnych mexických letoviskách ako Cancun, Cozumel a Riviera Maya. Hráči barcelonského klubu budú robiť v prebiehajúcej sezóne reklamu práve prvému z nich, pretože v závere leta pribudlo na dresy modro-bielych logo regiónu Cancun. Španielsky klub tak značku Espanyol rozšíril v posledných rokoch aj do ďalších častí sveta – v Ázií sa stáva známou vďaka čínskemu výrobcovi dresov, v Južnej Amerike zase vďaka spolupráci s mexickou turistickou spoločnosťou.

RCD Espanyol je štvornásobným víťazom domáceho Kráľovského pohára (1929, 1940, 2000, 2006). Barcelonský klub si dvakrát zahral aj finále Pohára UEFA, no druhú najprestížnejšiu európsku klubovú trofej nezískal ani v roku 1988 ani v 2007. S klubom sa spájajú aj Slováci, v 70. rokoch pôsobil na poste trénera Ferdinand Daučík, členom súčasného kádra je Vladimír Weiss ml., ktorý je v Barcelone na hosťovaní z Manchestru City.

Aktualizácia 09.04.2012 – Tretie dresy
V priebehu sezóny predstavili futbalisti Espanyolu Barcelona aj tretie dresy v žlto-bielom prevedení. Ich dizajn je podobný ako v prípade náhradných tmavomodrých.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok