Futbalisti FC Barcelona sa sťažujú na nové dresy Nike

Zaujímavosti
Autor: Myso

Zástupcovia katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona sa stretli s predstaviteľmi spoločnosti Nike ohľadom sťažnosti na nové dresy “Blaugranas.” Príčinou je ich hmotnosť. Na začiatku stretnutia dresy vážia približne 200 gramov, v polčasovej prestávke je však hmotnosť až dva a pol násobne vyššia!

Dresy totiž pohlcujú toľko potu, že ich váha sa v priebehu hry neúmerne zvyšuje. Hráči sa na tento fakt sťažovali už počas predsezónneho amerického turné. Zdroj z kabíny úradujúceho španielskeho majstra sa nechal počuť, že nové dresy vážia po pár minútach hry tonu a na tele sú prilepené ako kliešť.

Za jednu z príčin nepohodlia hráčov na predsezónnom turné boli označené klimatické podmienky v USA. Situácia sa ale nezlepšila ani po návrate tímu do Európy a minulý piatok tak došlo k stretnutiu zástupcov FC Barcelona s predstaviteľmi spoločnosti Nike.

Hovorkyňa amerického výrobcu k vzniknutej situácií povedala: „Snažíme sa riešiť problémy s novými dresmi Barcelony. Spokojnosť s našimi produktmi je u nás na prvom mieste. Riešenie bude známe po dokončení všetkých príslušných testov.“

Váha dresov je jediný problém nového výstroja španielskeho majstra. Dresy sú inak u fanúšikov veľmi populárne a kluby ako FC Barcelona dokážu predať počas sezóny viac ako milión kusov. Tento rok sa dokonca očakáva, že katalánsky veľkoklub by mohol v tejto štatistike prelomiť doterajšie rekordy predajnosti.

Ako je futbalovým priaznivcom isto známe, spoločnosť Nike vyrába nové dresy z ekologických materiálov s ohľadom na životné prostredie. Pri ich výrobe sa využívajú recyklované plastové fľaše, ktoré spolu s ďalšími špičkovými technológiami majú vo výsledku udržovať hráčov v suchu a pohodlí.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok