Dresy Šachtaru Doneck 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Včera a predvčerom pokračovala skupinová fáza Ligy majstrov druhým kolom. Svoje stretnutie odohral v Skupine G aj ukrajinský majster Šachtar Doneck, o ktorého dresoch si môžete prečítať práve v tomto článku.

Šesťnásobného ukrajinského šampióna oblieka americká spoločnosť Nike. Jediný účastník Ligy majstrov z krajiny nášho východného suseda hráva vo väčšine stretnutí v pruhovaných oranžovo-čiernych dresoch. Pre tie zvolili dizajnéri spoločnosti Nike zaujímavý dizajn. Päť hrubých čiernych pruhov je doplnených ďalšími tenkými prúžkami, ktorých hrúbka sa smerom od okrúhleho výstrihu k spodnej časti dresu zväčšuje.

Pod čiernym okrúhlym výstrihom sa vľavo nachádza klubový znak Šachtaru, ktorý je na protiľahlej strane doplnený bielym logom spoločnosti Nike. Partnerom ukrajinského klubu je korporácia SCM – System Capital Management, ktorá je najväčšou finančnou a priemyselnou spoločnosťou na Ukrajine. Pruhované tričká kombinujú hráči z Donecka s čiernymi trenírkami a oranžovými štulpňami.

Náhradné dresy Šachtaru sú biele. Ich najvýraznejším prvkom je dvojica šikmých pruhov, ktoré svojim vzhľadom pripomínajú blesky. Vo vrchnej časti pruhov sa nachádza klubový znak, vpravo pod bielym výstrihom je umiestnené čierne logo spoločnosti Nike. Partnerom ukrajinského majstra je aj na náhradných dresoch spoločnosť SCM. Biele tričká sú doplnené podľa potreby bielymi, prípadne čiernymi trenírkami a štulpňami.

Okrem šiestich majstrovských titulov skončil Šachtar Doneck 10-krát na druhej priečke v najvyššej ukrajinskej lige. Z domácich úspechov treba ešte určite spomenúť sedem ziskov Ukrajinského pohára. Najväčším klubovým úspechom je ale bezosporu víťazstvo v Európskej lige UEFA z roku 2009. Súpermi Ukrajincov sú v G skupine aktuálneho ročníka Ligy majstrov cyperský Apoel Nikózia, ruský Zenit Petrohrad a portugalské FC Porto.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok