Dresy Zenitu Petrohrad 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Záverečný septembrový deň patrí na týchto stránkach dresom Zenitu Petrohrad. Posledného ruského majstra oblieka americká spoločnosť Nike, ktorá predstavila dresy účastníka skupinovej fázy tohtoročnej Ligy majstrov ešte v priebehu februára.

Dresy Zenitu pre aktuálnu sezónu majú v sebe kombinovať klubové tradície i súčasné ambície ruského majstra. Na ich dizajne zaujme najmä dvojica geometrických objektov, ktoré sú v dvoch odtieňoch a spolu vytvárajú zaujímavú textúru. V prípade hlavných dresov Zenitu sa jedná o dva odtiene modrej farby, na náhradných sa potom striedajú dva odtiene bielej.

Modré dresy sú doplnené bielymi prvkami. Tričká majú biely okrúhly výstrih, ktorý dopĺňajú biele zakončenia rukávov, na bokoch modrých trenírok nájdeme biele prúžky a modré štulpne majú v prednej časti umiestnené biele logo spoločnosti Nike. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza biely nápis Zenit, ktorý nie je, na rozdiel od ďalších nápisov, vyobrazený v azbuke.

Náhradné dresy majú rovnaký dizajn i farebné prevedenie, no navzájom sa vymenila modrá s bielou. Pod modrým okrúhlym výstrihom sa nachádza vpravo logo americkej spoločnosti Nike, oproti ktorému je umiestnený klubový znak Zenitu. Vlastníkom klubu, ktorý má svoje logo umiestnené uprostred tričiek, je plynárenský gigant Gazprom.

Dizajnéri spoločnosti Nike obohacujú nové dresy klubov či reprezentácií zaujímavými detailmi. Okrem spomínaného nápisu Zenit umiestneného na zadnej strane tričiek pod výstrihom, zaujme na súčasných dresoch Petrohradu aj nápis „Naše meno je Zenit.“ Ten nájdeme na mieste klubového znaku, kde je v azbuke našitý z vnútornej strany.

FC Zenit Petrohrad je dvojnásobným ruským majstrom (2007 a 2010), dvojnásobným víťazom domáceho pohára (1999 a 2010) a víťazom Pohára UEFA z roku 2008. Členom súčasného kádra talianskeho trénera Luciana Spallettiho je aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. V aktuálnej edícii Ligy majstrov bol klub vyžrebovaný do skupiny G spolu s FC Porto, Apoelom Nikózia a Šachťorom Doneck.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok