Dresy FC Bazilej 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Dnes a zajtra pokračuje prestížna Liga majstrov tretími zápasmi základných skupín. Jedným z členov tohtoročnej elitnej európskej spoločnosti je aj švajčiarsky majster FC Bazilej, o ktorého dresoch si môžete prečítať v tomto článku.

Bazilejskí hráči majú pre túto sezónu k dispozícií trojicu dresov a vo všetkých sa už stihli predstaviť aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Klubovými farbami úradujúceho švajčiarskeho majstra sú modrá a červená a práve táto dvojica farieb dominuje hlavným pruhovaným dresom. Treťou farbou na nich je žltá, ktorá je viditeľná najmä vďaka pruhom na rukávoch.

Pod modrým výstrihom sa vpravo nachádza žlté logo spoločnosti Nike doplnené uprostred klubovým znakom. Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnený žltý nápis FC Basel doplnený rokom vzniku klubu – 1893. K pruhovaným tričkám nosia futbalisti Bazileja modré trenírky a modré štulpne – trenírky sú doplnené žltým prúžkom, štulpne pre zmenu červeným.

Náhradné dresy FC Bazilej majú ružovú farbu a sú kombinované s tmavomodrou. V tejto farbe je aj logo spoločnosti Nike umiestnené vpravo pod výstrihom i logo hlavného partnera úradujúceho švajčiarskeho majstra, ktorým je farmaceutická spoločnosť Novartis.

Dizajnéri amerického výrobcu dresov aj na náhradné tričká švajčiarskeho tímu umiestnili nápis FC Basel 1893. Ružové tričká majú futbalisti Bazileja doplnené tmavomodrými trenírkami s ružovým logom Nike a ružovými štulpňami.

V úspešnom stretnutí na pôde Manchestru United (3:3) sa FC Bazilej predstavil aj v tretích dresoch. Tie sú biele a majú dizajn Nike Brasil, ktorý je charakteristický prúžkom na rukáve, v prípade bazilejského tímu v čiernej farbe. Biele tričká mal švajčiarsky majster doplnené modrými trenírkami a štulpňami, ktoré najčastejšie používa k hlavným pruhovaným dresom.

FC Bazilej je štrnásťnásobným majstrom najvyššej švajčiarskej súťaže. Úspešný je aj v domácom pohári, ktorý získal celkovo desaťkrát. Tím sa postupne etabluje medzi európskou klubovou elitou, v Lige majstrov to najďalej dotiahol v roku 2002, kedy si zahral druhú skupinovú fázu. V aktuálnom ročníku sú súperom švajčiarskeho majstra v D skupine tímy Manchestru United, Benficy Lisabon a Otelul Galati.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok