Dresy Villarrealu 2011/2012

2011/2012 Primera Division Xtep
Autor: Myso

Z najúspešnejších tímov španielskej súťaže ešte chýba na týchto stránkach zmienka o dresoch FC Villarreal. Štvrtý tím minulej sezóny Primera Division oblieka v novom ročníku čínska spoločnosť Xtep. Tá sa mohla do povedomia športových fanúšikov zapísať aj vďaka kontraktu s anglickým FC Birmingham.

Prezývka španielskeho mužstva je “Žltá ponorka” a tak neprekvapí, že futbalisti Villarrealu nastupujú na stretnutia v žltých dresoch. Tie dokonca nemajú na sebe ani žiadne prúžky, či iné prvky v rozdielnej ako žltej farbe. Jedine pod výstrihom je viditeľné vpravo modré logo výrobcu dresov, oproti ktorému je umiestnený klubový znak. Jeho časť tvoria aj písmená CVF, ktoré sa v modrej farbe nachádzajú aj na prednej strane žltých štulpní.

Náhradné modré dresy nemajú taký decentný dizajn, ako je to v prípade žltých. Zaujmú najmä zaujímavo tvarovaným žltým výstrihom, pod ktorým sa nachádza žlté logo výrobcu dresov, doplnené na protiľahlej strane klubovým znakom. Na zadnej strane tričiek v spodnej časti nájdeme logo Comunitat Valenciana, čo je autonómna komunita vo východnom Španielsku, v ktorej leží aj mesto Villarreal. Ľavý rukáv zdobí červeno-biele logo regionálnej rádiotelevízie.

Najväčším domácim úspechom Villarrealu je druhé miesto v Primera Division zo sezóny 2007/08. Na európskej scéne sa futbalisti “Žltej ponorky” zatiaľ netešili zo zisku žiadnej trofeje, no zaznamenali množstvo úspešných výsledkov. Klub je semifinalistom Ligy majstrov 2005/06 a dokonca dvojnásobným semifinalistom Pohára, resp. EL UEFA (2003/04 a 2010/11). Vďaka štvrtému miestu z minulého ročníka hrajú žltí aj tohtoročnú Ligu majstrov. V skupine A sú súpermi Villarrealu nemecký Bayern, taliansky Neapol a anglický Manchester City.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok