Hlavné dresy Ruska pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Nemecký Adidas v posledných dňoch skutočne nešetril predstavovaním nových dresov, čoho dôkazom bola aj prezentácia hlavných dresov Ruska. V nich sa zverenci holandského trénera Dicka Advocaata predstavia budúce leto na záverečnom turnaji EURO 2012.

Nové dresy možno z farebného hľadiska označiť za akúsi kombináciu posledných dvoch hlavných dresov, ktoré mali ruskí reprezentanti k dispozícií v rokoch 2010 a 2011. Z tmavočervených dresov bola prebratá zlatá farba, z červených zase bielo-modro-červená trikolóra. Tú budú mať ruskí futbalisti umiestnenú na prednej strane tričiek v smere od pravého pleca k ľavému boku. Zlatá farba je použitá na rukávoch, na trojici pruhov, ktorá neodmysliteľne patrí k nemeckému výrobcovi.

Zaujímavým detailom je aj textúra použitá na prednej strane tričiek i na pleciach. Má za úlohu pripomínať drôtené košele, ktoré niekedy na sebe nosili ruskí rytieri. Nové dresy boli prezentované na ruskom útočníkovi, hráčovi Zenitu Petrohrad Alexandrovi Keržakovi: „Je výborné, že nové dresy pohlcujú vlhkosť ešte výraznejšie ako tie predchádzajúce. Dúfame, že tieto nové technológie nám napomôžu podávať na ihrisku ešte kvalitnejšie výkony.“

Nové oblečenie ruskej reprezentácie okomentoval aj prezident národnej futbalovej federácie Sergej Fursenko: „Najdôležitejšou vecou pre národný tím je teraz viera. Veríme vo víťazstvo a v našej viere nás utvrdzujú výsledky, ktoré sme už dosiahli. Futbalový dres nemožno označiť za nepodstatnú vec, práve naopak. Som si istý, že nové dresy nám pomôžu k zisku titulu na majstrovstvách Európy, o ktorom všetci v Rusku snívame.“

Samostatné Rusko si zahralo na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy zatiaľ trikrát. Najvýraznejší výsledok zanechala “Zborná” na poslednom šampionáte v Rakúsku a Švajčiarsku, kde obsadila bronzovú priečku. Rusi vtedy prešli vo štvrťfinále cez Holandsko, no v semifinále už nestačili na neskoršieho majstra zo Španielska.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok