Dresy BATE Borisov 2011/2012

2011/2012 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

Skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov vyvrcholí v priebehu budúceho týždňa záverečným šiestym kolom. Šancu na postup do jarného osemfinále už stratil bieloruský BATE Borisov, o ktorého dresoch si môžete prečítať práve v tomto článku.

Klubovými farbami 8-násobného majstra Bieloruska sú žltá a modrá. Ako hlavné používajú v európskych súťažiach zverenci trénera Viktora Gončarenka žlté dresy doplnené modrými detailmi. Jedná sa o dizajn Adidas Tabela, ktorý je však pre tím z Borisova vyhotovený v unikátnej farebnej kombinácií. Žlté tričká dopĺňajú žlté trenírky s modrými prúžkami po bokoch a žlté štulpne s čiernym logom nemeckého výrobcu.

V náhradných modrých dresoch sa futbalisti BATE predstavili ešte v 3. predkole Ligy majstrov na pôde rakúskeho Sturmu Graz. Rovnaký dizajn je tentoraz v modro-bielej kombinácií, tradičná žltá klubová farba je zastúpená len v logu partnera klubu a na číslach a menovkách. Mimochodom, futbalisti z Borisova robia na svojich dresoch reklamu najväčšej bieloruskej poisťovni Belgosstrakh.

V domácej súťaži používajú hráči klubu založeného v roku 1973 odlišnú sadu dresov s dizajnom Adidas Autheno. Tieto dresy sú taktiež súčasťou aktuálneho katalógu nemeckej spoločnosti, no bieloruský šampión ich má k dispozícií vo svojich klubových farbách: žlto-modré ako hlavné a modro-žlté ako náhradné.

BATE Borisov dokázal prejsť všetkými tromi predkolami tohtoročnej Ligy majstrov, keď postupne vyradil severoírsky Linfield, litovský Ekranas i spomínaný rakúsky Sturm Graz. V ťažkej skupine H sa tímu podarilo vybojovať dva body, keď dokázal remizovať doma s AC Miláno a vonku s Plzňou. Bodové konto už pravdepodobne Bielorusom neporastie, keďže v poslednom kole cestujú do Barcelony, s ktorou doma prehrali vysoko 0:5.

1 komentár k “Dresy BATE Borisov 2011/2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok