Dresy OSC Lille 2011/2012

2011/2012 Ligue 1 Umbro
Autor: Myso

V stredu sa záverečnými stretnutiami skončila skupinová fáza aktuálnej edície Ligy majstrov. Na tomto webe ste si mohli do dnešného dňa prečítať články o dresoch všetkých účastníkov elitnej tridsať dvojky okrem jediného klubu – francúzskeho majstra Olympique Lille, ktorý prichádza na rad práve v dnešný deň.

Trojnásobného francúzskeho šampióna oblieka britská spoločnosť Umbro, ktorá klubu pripravila pre sezónu 2011/2012 trojicu dresov. Hlavné červené trochu pripomínajú tretie dresy Glasgowu Rangers, ale v prípade Lille sú kombinované s tmavšou modrou farbou, ktorá sa nachádza aj na tenkom prúžku okrúhleho výstrihu.

Na dvojici pruhov, ktoré prechádzajú od jedného rukávu cez hruď až po druhý sa nachádza červené logo britskej spoločnosti spoločne s klubovým znakom. Červené tričká majú francúzski futbalisti doplnené tmavomodrými trenírkami a tmavomodrými štulpňami. Brankári chytávajú najčastejšie v belasých dresoch s čiernymi rukávmi.

Náhradné dresy zverencov Rudiho Garciu kombinujú bielu, belasú a tmavomodrú farbu. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že sa jedná o rovnaký dizajn ako v prípade hlavných červených dresov, nie je to celkom pravda. Menšou úpravou prešiel výstrih, ktorý je predĺžený až po spodný okraj belasého pruhu.

Tretie dresy Lille pripomínajú dizajnom náhradné dresy waleskej reprezentácie, no sú kombinované so žltou farbou. Partnerom tímu je na všetkých dresoch sieť kasín Groupe Partouche, ktorá je charakteristická svojim nezameniteľným logom so štylizovaným písmenom P. K čiernym tričkám nosia futbalisti úradujúceho francúzskeho šampióna trenírky a štulpne v rovnakej farbe.

Lille OSC bol založený v roku 1944 a svoj prvý majstrovský titul získal už o dva roky neskôr – v sezóne 1945/46. Druhý prišiel na rad v roku 1954, tohtoročný tretí znamenal pre klub aj priamy postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej Lille napokon obsadilo až poslednú priečku, keď dokázalo len jeden krát zvíťaziť a o lepšiu pozíciu ho pripravila aj stredajšia bezgólová remíza s Trabzonsporom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok