Dresy Coventry City k 25. výročiu víťazstva v FA Cupe

Zaujímavosti
Autor: Myso

Anglický Coventry City oslavuje tento rok 25. výročie svojho víťazstva v prestížnom FA Cupe. Pri tejto príležitosti predstavil klub druhej najvyššej anglickej súťaže špeciálnu edíciu dresov, ktoré majú spomínaný triumf pripomínať.

Dresy sú spomienkou na rok 1987, kedy Coventry City zvíťazil nad Tottenhamom 3:2 a vo Wembley sa stal jediný krát v klubovej histórií víťazom najstaršej futbalovej trofeje na svete. Pruhované tričká budú mať belasí doplnené tmavomodrými trenírkami a bledomodrými štulpňami. Dresy zažijú zápasovú premiéru v dnešnom stretnutí 3. kola FA Cupu, v ktorom Coventry City privíta na svojom trávniku Southampton. V prípade postupu bude tím využívať dresy aj v ďalších kolách pohára vo všetkých domácich zápasoch, a ak to umožnia farby súperových dresov, tak aj v zápasoch vonku.

Limitovaná edícia dresov je vyrobená v symbolickom množstve 1987 kusov. Na dresoch určených pre fanúšikov chýba logo hlavného partnera klubu, ktorým je dopravná spoločnosť City Link. Tá súhlasila s vynechaním svojho loga z dresov určených na predaj, keďže futbalisti Coventry City nerobili pred štvrťstoročím reklamu žiadnej spoločnosti. Logo City Link však nebude chýbať na hráčskych dresoch počas jednotlivých zápasov. Pre úplnosť dodajme, že výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Puma.

K novým dresom povedal pár slov reklamný riaditeľ klubu Justin Tose: „Zisk FA Cupu z roku 1987 je najžiarivejším momentom v klubovej histórií a je správne, že si tieto skvelé časy pripomíname. Pruhované dresy sú synonymom nášho skvelého triumfu. Stretnutie so Southamptonom hráme presne v rovnaký deň ako pred 25. rokmi, kedy sme zdolali v treťom kole FA Cupu Bolton Wanderers a začali cestu za svojim veľkým triumfom.“

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok