Dresy Mali a Guiney pre Africký pohár národov 2012

2012/2013 Airness Reprezentácie
Autor: Myso

„Som rád, že vám môžem exkluzívne predstaviť nové dresy národných futbalových tímov Mali a Guiney pre Africký pohár národov 2012.“ S týmito slovami pred niekoľkými dňami zverejnil prostredníctvom sociálnej siete Facebook fotografie nových dresov dvoch afrických reprezentácií Malamine Kone, generálny riaditeľ spoločnosti Airness.

Hlavné dresy Mali sú v žltej farbe, ktorú na hrudi dopĺňa zelená a červená. Véčkový výstrih je prevažne červený, predná časť má žltú farbu. Inšpiráciou pre trojicu pruhov pod výstrihom sa stala národná vlajka krajiny. Tá je na pravej strane prekrytá červenými číslami hráčov, ľavá strana patrí znaku národnej futbalovej federácie. Medzi výstrihom a pruhmi je umiestnené červené logo spoločnosti Airness. Náhradné dresy majú rovnaký dizajn, ale sú v bielej farbe. Zmenou prešla aj farba čísiel a logo výrobcu dresov, v obidvoch prípadoch bola červená nahradená za čiernu.

Najväčším úspechom “Les Aigles” je druhá priečka z afrického šampionátu 1972. Mali potom dlho na Africkom pohári národov nehralo, v rokoch 2002 a 2004 ale obsadilo štvrtú priečku a kvalifikovalo sa aj na posledné dva ročníky (2008 a 2010), kedy však “orly” vypadli už v skupinovej fáze. Úspechom národnej reprezentácie je aj trojnásobný zisk Amilcar Cabral Cupu, čo je turnaj na ktorom sa zúčastňujú národné tímy krajín západnej Afriky.

Reprezentácia Guiney bude hrávať v najbližšom období najčastejšie v červenom. Aj v prípade tejto krajiny sa stalali hlavnou inšpiráciou pre dizajn pruhy na národnej vlajke. Na hlavných dresoch sú prítomné dva umiestnené od pravého pleca smerom k začiatku ľavého rukáva. Na rozhraní pruhov je na ľavej strane umiestnený znak Guinejskej futbalovej federácie, uprostred žltého pruhu sa nachádza čierne logo spoločnosti Airness. Žlté čísla nachádzajúce sa v pravej časti dopĺňajú žlté prúžky umiestnené na konci rukávov. Náhradné dresy majú zachovanú ideu šikmého pruhu umiestneného od pravého pleca smerom k ľavému rukávu. Tento priestor je ale vyplnený presnou podobizňou guinejskej vlajky. Podobne ako pri dresoch Mali došlo k zmene farby loga výrobcu, ktoré je červené, podobne ako prúžky na koncoch rukávov.

Guinejská reprezentácia sa na Africkom pohári národov predstaví po štyroch rokoch. Maximom “Syli national” je zatiaľ štvrťfinále, ktoré si guinejskí reprezentanti zahrali v rokoch 2004, 2006 i 2008. Viac sa tímu darilo na už vyššie spomínanom Amilcar Cabral Cupe, ktorý vyhral celkovo 5-krát. Členom súčasného kádra reprezentácie je aj trnavský stopér Boubacar Diallo.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok