Náhradné dresy Japonska 2012/2013

2012/2013 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Včera sa na internete objavili náhradné dresy japonskej reprezentácie, ktoré dopĺňajú hlavné modré predstavené ešte v závere decembra. Futbalisti úradujúceho ázijského šampióna si ich budú obliekať počas najbližších dvoch rokov.

Náhradné dresy sú biele, doplnené tmavomodrými detailmi. Pod okrúhlym výstrihom sa na prednej strane tričiek vpravo nachádza logo spoločnosti Adidas, naľavo potom nájdeme japonskú vlajku spoločne so znakom národnej futbalovej asociácie.

Originálnym prvkom je textúra bledomodrej vrany, ktorá pokrýva celú prednú časť tričiek. Vrana sa nachádza aj v znaku JFA. K bielym tričkám budú nosiť japonskí futbalisti biele trenírky a biele štulpne. Tie sú doplnené červeným horizontálnym pruhom a okrem znaku nemeckej spoločnosti Adidas na nich nájdeme aj japonskú vlajku.

Spolu s dresmi pre mužskú reprezentáciu boli predstavené aj dresy pre národný tím žien. Dizajn dresov je rovnaký, okrem tmavomodrých prvkov však nájdeme na nich aj ružové. Rozdielna je aj textúra, ktorá znázorňuje kvetinu Dianthus (v slovenčine som narazil na názov Klinček neskorý), v japončine označovanú ako Nadeshiko, čo je zároveň aj prezývka ženského reprezentačného tímu.

Dresy ženskej reprezentácie Japonska so zlatou hviezdičkou nad znakom JFA a zlatým znakom FIFA za víťazstvo na MS žien 2011.

 Japonsku patrí momentálne v rebríčku FIFA 19. priečka. Najvyššie boli “modrí samuraji” vo februári 1998, kedy im patrila deviata priečka. Japonská reprezentácia sa štyrikrát predstavila na záverečnom turnaji MS. Najväčšie úspechy tím dosiahol na majstrovstách Ázie, ktoré dokázal štyrikrát vyhrať, úspechom japonskej reprezentácie je aj bronzová medaila z OH 1968 v Mexiku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok