Dresy Kanady 2012/2013

2012/2013 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Minulotýždňový štvrtkový večer patril v Toronte predstavovaniu nových dresov kanadskej futbalovej reprezentácie. Hráčov krajiny javorového listu oblečie aj v najbližšom období britská spoločnosť Umbro, ktorá kanadskej reprezentácií pripravila nové červené a biele dresy.

Keď budú kanadské reprezentácie na ihrisku, bude to skoro ako keby sa hlas Kanaďanov niesol s nimi. Nové dresy Kanady totiž obsahujú zvukovú vlnu národnej hymny „O Canada,“ ktorú naspievali kanadskí fanúšikovia jedno popoludnie v pube. Vlnovka pripomínajúca EKG alebo seizmograf pri zemetrasení je umiestnená na vnútornej strane výstrihu tričiek a pravom boku trenírok.

„Skupina fanúšikov jedno popoludnie spievala hymnu a spoločnosť Umbro dokázala ich výkon výborne zakomponovať do našich nových súprav. Naši fanúšikovia tak budú na ihrisku stále s nami. Je to veľmi motivujúce a inšpiratívne a spája nás to s našimi priaznivcami za každých okolností,“ povedala obrankyňa ženskej reprezentácie Carmelina Moscato.

O nových dresoch povedal pár slov aj Gerald Woodman, prezident Umbro Kanada: „Je to naša pieseň, ktorá nás charakterizuje, je uložená v srdci Kanady a všetkých Kanaďanov. Mysleli sme si, že to je skvelá príležitosť ako spojiť vizuálnu a hudobnú časť do jedného celku a tak sme vytvorili túto zvukovú vlnu, ktorá sa stala súčasťou nových dresov našich reprezentácií.“

Na rozdiel od posledných kanadských dresov, na nových už nenájdeme čiernu farbu. Preč je aj výrazné véčko na hrudi. Nové súpravy sú návratom ku klasike, hlavné dresy sú v matnej červenej farbe, doplnené bielym lemovaním, náhradné majú potom farby navzájom vymenené. Pre zaujímavosť dodajme, že nápad so zvukovou vlnou použila spoločnosť Umbro aj pri aktuálnych dresoch Manchestru City, na ktorých majú hráči na hrudi umiestnenú klubovú hymnu Blue Moon.

Kanaďania využijú nové dresy najmä v kvalifikačných zápasoch o postup na MS 2014 do Brazílie. V nadstavbovej C skupine na nich čaká Kuba, Honduras a Panama. Britská spoločnosť Umbro bude reprezentáciu krajiny javorového listu obliekať až do roku 2014, predtým bola dodávateľom Kanaďanov nemecká spoločnosť Adidas.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok