Náhradné dresy Škótska 2012/2013

2012/2013 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas pokračuje v predstavovaní dresov reprezentačných tímov. Predvčerom boli oficiálne uvedené nové náhradné dresy Škótska, ktorým je venovaný práve tento článok.

Nové biele dresy sú kombinované s tmavomodrou, čo má posilniť u škótskych reprezentantov ich národnú identitu. Podľa predstaviteľov nemeckého výrobcu sa dokonca jedná o kombináciu moderného vzhľadu so zachovaním národného dedičstva s využitím tradičných škótskych farieb.

Na bielych tričkách nájdeme tmavomodrý véčkový výstrih, ktorý je vo vrchnej časti doplnený jemným prúžkom v zlatej farbe. Pod výstrihom sa vľavo nachádza logo spoločnosti Adidas, oproti ktorému je umiestnený znak Škótskej futbalovej asociácie. Jeho upravený vzhľad je spomienkou na svetový šampionát 1974, ktorý sa konal v Západnom Nemecku.

Hlavné škótske dresy predstavené v októbri nesú množstvo prvkov súvisiacich zo škótskou históriou a národnou identitou. Na náhradných bielych je viditeľná štylizovaná kvetina Fluer-De-Lis v okolí znaku Škótskej futbalovej asociácie. Tmavomodré štulpne majú v prednej časti vyšitý biely nápis ALBA, čo je pomenovanie Škótska v galskom jazyku.

Škótsko obsadilo v kvalifikácií na EURO 2012 v I skupine až tretie miesto za Španielskom a Českom. V nových náhradných dresoch tak budú Škóti bojovať o účasť na MS 2014 v Brazílii. V A skupine sa stretnú s Chorvátskom, Srbskom, Macedónskom, Belgickom a rivalom z Walesu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok