Náhradné dresy Nemecka pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Ešte v priebehu minulého týždňa predstavil Nemecký futbalový zväz v spolupráci s domácou spoločnosťou Adidas nové náhradné dresy pre “Die Nationalelf.” Po niekoľkých rokoch sa trojnásobný európsky šampión vracia k tradičnej náhradnej farbe, ktorou je zelená.

Hlavnými sloganmi pre nové náhradné dresy sú tradícia, vášeň a zelená farba. Dresy sú odkazom na rok 1972, v ktorom Nemci získali svoj prvý titul Majstra Európy, keď vtedy v Belgicku zdolali vo finále Sovietsky Zväz 3:0.

Štyridsiate výročie prvého z troch európskych triumfov pripomína na nových dresoch najmä vnútorná strana výstrihu. Na nej sú zobrané roky 1972 a 2012 spolu s menami jedných z najvýraznejších osobností nemeckého futbalu, ktorými sú Gerd Muller a Franz Beckenbauer.

Z dresov, v ktorých Beckenbauer a spol. vybojovali v 70. rokoch okrem európskeho aj svetový primát, je okrem zelenej farby prebratý aj výrazný biely okrúhly výstrih a biele lemovanie na koncoch rukávov. Znak DFB je v tradičnej čierno-bielej kombinácií doplnený trojicou zelených hviezdičiek.

Franz Beckenbauer v drese Nemecka z roku 1974.

Nové dresy budú mať premiéru už v závere tohto mesiaca, kedy sa Nemecko stretne v priateľskom stretnutí s Francúzskom. Na EURE čakajú na Nemcov v B skupine Holandsko, Dánsko a Portugalsko. O hlavných dresoch vás Svet dresov informoval už v novembri minulého roka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok