Náhradné dresy Holandska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

Po nemeckej spoločnosti Adidas sa v predstavovaní nových dresov pre európsky šampionát začala činiť aj americká firma Nike. Práve vďaka predvčerajšiemu oficiálnemu uvedeniu už poznáme náhradné dresy holandskej reprezentácie, o ktorých si môžete prečítať práve v tomto článku.

Nové náhradné holandské dresy sú prevažne čierne, doplnené oranžovými prvkami. Na prednej strane tričiek sa vpravo pod okrúhlym výstrihom nachádza vertikálny oranžový pruh doplnený čiernym logom výrobcu dresov. Protiľahlú stranu vypĺňa logo Holandskej futbalovej asociácie.

Čierne trenírky majú v pravej časti znak KNVB doplnený na protiľahlej strane oranžovým logom Nike. Na zadnej strane sa vo vrchnej časti nachádza oranžový nápis Niederland. Ten je možné nájsť aj na zadnej strane čiernych štulpní, prednú už tradične vypĺňa logo výrobcu dresov.

Aj nová generácia dresov Nike vzniká z recyklovaných materiálov. Podľa vyjadrení predstaviteľov americkej spoločnosti sa pre dresy využívané na MS 2010 využilo až 254 ton odpadu. Toto číslo by sa malo tento rok ešte zvýšiť, keďže na výrobu jedného nového dresu sa nevyužíva už len osem, ale dokonca až trinásť použitých plastových fliaš.

O prezentáciu nových holandských dresov sa postarali reprezentanti Wesley Snijder a Gregory van der Wiel. Medzi sedmičkou ľudí, ktorí sa zhostili tejto milej povinnosti bol aj DJ a hudobný producent Afrojack. Na internete sa objavili aj videá zo samotného fotenia nových dresov ako aj z oficiálnej prezentácie v Amsterdame.

Holandsko sa vracia k čiernym dresom po takmer desiatich rokoch. Naposledy mali “Oranjes” čierne oblečenie k dispozícií v kvalifikácií na EURO 2004. V minulosti boli náhradné holandské dresy najčastejšie biele, niekoľkokrát sa Holanďania objavili aj v modrom a v rokoch 2008 a 2009 hrávali v belasých farbách.

2 komentáre k príspevku “Náhradné dresy Holandska pre EURO 2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok