Náhradné dresy Španielska pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Priateľské medzištátne zápasy v priebehu tohto týždňa ponúkli okrem kvalitného futbalu aj pohľad na nové dresy jednotlivých reprezentačných mužstiev. V nových belasých dresoch sa predstavil aj španielsky národný tím, ktorý ich pokrstil jednoznačným víťazstvom 5:0 nad Venezuelou.

Belasé dresy od nemeckej spoločnosti Adidas budú počas najbližších dvoch rokov alternatívnou voľbou k hlavným červeným dresom predstaveným ešte v priebehu minulého roka. Dresy zaujmú na prvý pohľad najmä výrazným šikmým pruhom tvoreným tenšími prúžkami, ktorých farba prechádza postupne z tmavomodrej do belasej.

Aj na nových náhradných dresoch si Španieli pripomínajú svoje najvýraznejšie úspechy na reprezentačnej scéne. Nad španielskym znakom, umiestneným vo vrchnej časti šikmého pruhu, sa nachádza zlatá hviezdička za zisk titulu majstra sveta z roku 2010. Vnútro výstrihu potom vypĺňajú roky 1964 a 2008, kedy “La Furia Roja” triumfovala na európskych šampionátoch.

Na dresoch sú vo viacerých podobách prítomné aj farby zo španielskej národnej vlajky. Šikmé červené a žlté prúžky sú umiestnené na zadnej strane tričiek pod výstrihom, samotná vlajka potom vypĺňa pravú stranu bielych trenírok a žlté pruhy ohraničené dvojicou červených nájdeme aj na belasých štulpniach.

Španielsko čaká v Poľsku a na Ukrajine v C skupine Taliansko, Írsko a Chorvátsko. Zverenci trénera Vincente del Bosqueho obhajujú európsky titul z pred štyroch rokoch. Ako už bolo spomenuté vyššie, Španieli vyhrali aj EURO 1964, o dvadsať rokov neskôr skončili vo Francúzsku druhí.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok