Náhradné dresy Portugalska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

V predstavovaní nových dresov reprezentačných mužstiev dnes pokračujeme bielymi dresmi Portugalska. Tie budú druhou voľbou zverencov trénera Paula Benta počas najbližších dvoch rokov a portugalskí reprezentanti sa v nich predstavia aj na turnaji EURO 2012.

Nové portugalské dresy sú podľa vyjadrení zástupcov americkej spoločnosti Nike odkazom na históriu krajiny, ktorá je prepletená s rôznymi námornými výpravami a slávnymi prieskumníkmi. Najvýraznejším prvkom na bielych tričkách je veľký kríž, ktorý bol v minulosti umiestnený na plachtách portugalských lodí.

Kríž je pomyselnou šikmou čiarou rozdelený na dve časti, ktoré sú v portugalských národných farbách – červenej a zelenej. Spomínaný symbol je s Portugalskom spájaný už vyše 500 rokov a jeho výrazná prezentácia na nových náhradných dresoch má pozdvihnúť portugalskú národnú hrdosť a zároveň prezentovať tradičné symboly krajiny.

Biele tričká majú okrúhly výstrih v rovnakej farbe, pod ktorým nájdeme zelené logo spoločnosti Nike a znak Portugalskej futbalovej federácie. Ten je prítomný aj v spodnej časti zelených čísiel. Biele trenírky majú na zadnej strane umiestnený ďalší z národných symbolov, na bielych štulpniach potom v prednej časti nájdeme zelené logá výrobcu dresov.

Vo februárovom priateľskom stretnutí sa Portugalci predstavili proti Poľsku ešte v červených dresoch z predchádzajúceho obdobia. Nové biele si oblečú v niektorých z dvojice prípravných stretnutí pred Majstrovstvami Európy, alebo až na samotnom šampionáte, na ktorom sa stretnú s Nemeckom, Dánskom a Holandskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok