Náhradné dresy Česka pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Puma
Autor: Myso

Zaujímavou formou sa rozhodli prezentovať svoje nové dresy v Česku. Reprezentanti Václav Pilař a Tomáš Pekhart sa v nich v závere februára predviedli rovno na pražskom Karlovom moste. Verejnosť tak okrem už predstavených hlavných červených dresov mohla po prvýkrát na vlastné oči vidieť nové náhradné biele dresy a súčasne aj oblečenie gólmanov ladené do žlto-čiernej kombinácie.

Nemecká spoločnosť Puma, dvorný dodávateľ českej reprezentácie, pripravil našim západným susedom biele dresy vo veľmi decentnom dizajne. Pod okrúhlym červeným výstrihom nájdeme na hrudi znak českej reprezentácie a červené logo výrobcu dresov, konce rukávov zdobia pre zmenu modré pruhy.

Václav Pilař mal pri prezentácií oblečené na sebe červené trenírky, no Tomáš Rosický je na oficiálnych fotografiách odfotený pre zmenu v bielych. Samozrejme, všetky časti českého výstroja sú v národných farbách, vďaka čomu ich budú reprezentanti podľa potreby rôzne kombinovať. K bielym tričkám by ale vo väčšine zápasov mali nosiť biele štulpne, ktoré sú doplnené modrým pruhom.

Celkom prekvapujúcou bola informácia, že pri nových českých dresoch sa uvažovalo aj o inej farebnej kombinácií ako klasickej červeno-modro-bielej. „Jednalo sa o žlto-zelenú kombináciu, bolo to v dobe, kedy stagnoval predaj vecí s reprezentačnou tematikou. Fanúšikovia si stále kupujú len červené a biele dresy. Nová farebná kombinácia by bola pre divákov atraktívnejšia,“ povedal manažér reprezentácie Vladimír Šmicer.

Šmicer spomenul aj zaujímavosť, keď až tri štáty v A skupine tohtoročného európskeho šampionátu majú biele a červené dresy (okrem Česka aj Rusko a Poľsko). „Asi by sme tak museli odohrať celý šampionát v zelenej. Keby boli v budúcnosti tri sady dresov, tak stále je v hre aj táto netradičná nová farebná kombinácia, ale teraz sa nám zdalo úplne vynechať červenú alebo bielu príliš radikálne.“

Za zachovanie pôvodných farieb je aj šéf českej futbalovej asociácie Miroslav Pelta: „Biela a červená sú pre mňa národnými farbami, hoci trendy sa menia, čo možno vidieť aj na iných reprezentáciách. Ja som ale skôr konzervatívnejší, mladí chalani majú radi rôzne novinky, ale k farbe dresov majú čo povedať aj tréneri, funkcionári a celý realizačný tím.“

České dresy tak pre najbližšie dva roky zostávajú v tradičných farbách. Náhradné biele ešte čakajú na svoju zápasovú premiéru. Zažiť by ju mohli v poslednom prípravnom stretnutí pred európskym šampionátom, v ktorom sa Česi stretnú 1. júna s Maďarskom, ktoré taktiež nastupuje v červených alebo bielych dresoch.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok