Náhradné dresy Dánska pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Ďalším z reprezentačných celkov, ktorý sa predstavil vo februárových prípravných stretnutiach v nových dresoch je Dánsko. Biele dresy od nemeckej spoločnosti Adidas pokrstili zverenci Mortena Olsena prehrou s Ruskom 0:2.

Aj náhradné dresy sú spomienkou na najväčší úspech dánskeho reprezentačného futbalu, ktorým je zisk titulu Majstra Európy z roku 1992. Dvadsiate výročie tohto triumfu je podobne ako na hlavných červených dresoch znázornené na vnútornej strane výstrihu.

Okrem spomienkového nápisu sú na nových bielych dánskych dresoch viditeľné aj viaceré prvky prebraté z víťazných dresov spred dvadsiatich rokov. Po dlhšom čase sa na dánske dresy vracia čierna farba, ktorá je viditeľná napr. na trojuholníkoch v okolí výstrihu.

Predná časť bielych tričiek je pokrytá jemnými bielymi vertikálnymi pruhmi, ktoré sú prebraté z 90. rokov, kedy Dánsko obliekala domáca spoločnosť Hummel. Tričká mali dánski futbalisti v zápase proti Rusku doplnené bielymi trenírkami a štulpňami, k dispozícií ale majú aj červené.

Dánsko bolo vyžrebované do skupiny B, vďaka čomu si tak na letnom európskom šampionáte zahrá na ukrajinských štadiónoch. Na úvod čakajú Dánov v Charkove reprezentanti Holandska, zvyšné dve stretnutia odohrajú v Ľvove proti Portugalsku a Nemecku.

2 komentáre k príspevku “Náhradné dresy Dánska pre EURO 2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok