Dresy Veľkej Británie pre OH 2012

Adidas Zaujímavosti
Autor: Myso

Tento rok nás okrem európskeho futbalového šampionátu čakajú aj Letné olympijské hry. Tie sa budú konať v Londýne a zúčastní sa na nich aj britská futbalová reprezentácia. A práve dresy tímu Spojeného kráľovstva od nemeckej spoločnosti Adidas uzreli svetlo sveta v priebehu minulého týždňa.

Autorkou dizajnu nových dresov je uznávaná anglická módna návrhárka Stella McCartneyová, ktorá na nich podľa vlastných slov pracovala až dva roky. Hlavnou inšpiráciou sa stala vlajka Veľkej Británie, ktorá je na dresoch prezentovaná v modernom štýle. Odvážny dizajn má britským športovcom napomôcť, aby v Londýne vystupovali pred domácim publikom ako jednotný tím.

„Prvou vecou, ktorú som urobila po štarte na tomto projekte, bol pohľad na britskú vlajku. Pre mňa je to jedna z najkrajších vlajok na svete. Bolo pre mňa dôležité zostať verná tomuto ikonickému dizajnu, ktorý som ale zároveň chcela predložiť v modernom šate. Cieľom bolo, aby sa britskí futbalisti cítili ako jeden tím a aby dresy reprezentovali britskú identitu,“ povedala McCartneyová.

Nové dresy boli odhalené v Tower of London súčasne s ďalším oblečením britských športovcov, ktorých bude na letnej olympiáde obliekať nemecká spoločnosť Adidas. Na tmavomodrých tričkách sa teda vyníma vlajka Spojeného kráľovstva ladená do odtieňov modrej, tradičnú červenú farbu nájdeme na výstrihu i koncoch rukávov, ako aj vo vrchnej časti tmavomodrých štulpní.

Okrem hlavných tmavomodrých dresov poznáme už aj vzhľad náhradných bielych. Na tých je zastúpená červená farba len na výstrihu, britská vlajka je tentoraz vyhotovená v kombinácií bielej a belasej. Vzhľadom na špecifické pravidlá oblečenia na olympijských hrách sú dresy nemeckej spoločnosti Adidas tentoraz bez tradičných troch pruhov na rukávoch.

Spoločný tím Veľkej Británie odohrá oficiálny zápas po 40. rokoch, keď naposledy v roku 1972 neúspešne bojoval o postup na Olympijské hry do Mníchova. Napriek tomu, že olympiáda sa bude konať v metropole Anglicka, futbalisti Spojeného kráľovstva sa predstavia aj v Manchestri a Cardiffe. Svet dresov vás už skôr informoval aj o limitovanej edícií dresov určenej pre fanúšikov britského tímu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok