Náhradné dresy Južnej Kórey 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Posledné týždne nepatrili len predstavovaniu nových dresov európskych reprezentácií. Jedným z mimoeurópskych zástupcov je aj Južná Kórea, ktorá predstavila v spolupráci s americkou spoločnosťou Nike svoje nové náhradné dresy určené pre roky 2012 a 2013.

Náhradné dresy pravidelného účastníka majstrovstiev sveta majú opäť bielu farbu a podľa slov zástupcov spoločnosti Nike sú ukážkou moderného a štýlového dizajnu s tradičnými národnými symbolmi. Najvýraznejším prvkom tričiek je modro-červený zaoblený pruh, v ktorého vrchnej časti je umiestnené biele logo spoločnosti Nike.

Oproti logu Nike sa nachádza znak Kórejskej futbalovej asociácie s bielym tigrom na modrom pozadí. Vzhľad pruhu umiestneného od pravého pleca smerom k ľavému boku bol inšpirovaný národným kórejským symbolom Taegeuk, čo je kruh Jin a Jang v modrej a červenej farbe známy aj z vlajky krajiny. Biele tričká budú mať kórejskí reprezentanti doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Južná Kórea sa v nových dresoch bude predstavovať hlavne v kvalifikačných stretnutiach o postup na MS 2014 do Brazílie. Štvrtý tím z domáceho šampionátu v roku 2002 dokázal vyhrať B skupinu tretej fázy kvalifikácie a postúpil tak do ďalších bojov, kde si zmeria sily s Iránom, Uzbekistanom, Katarom a Libanonom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok