Náhradné dresy USA 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Nové dresy majú od konca februára k dispozícií aj futbalisti Spojených štátov amerických. Domáca spoločnosť Nike im pripravila náhradné modré dresy, ktoré zverenci nemeckého trénera Jürgena Klinsmanna pokrstili víťazstvom v talianskom Janove nad Squadrou Azzura. Američanom budú slúžiť v najbližších dvoch rokoch.

Podľa tlačovej správy Nike sú nové dresy odrazom americkej módy a kultúry, pričom prezentujú Američanov ako dynamický futbalový národ. Dizajn je priamo inšpirovaný tmavomodrými bundami s bielymi rukávmi, ktoré sú charakteristické pre niektoré americké stredné alebo vysoké školy. Výstrih potom tvoria pruhy v národných farbách.

Na amerických dresoch aj naďalej nájdeme šikmý pruh, ktorý dizajnéri spoločnosti Nike pridali na tričká reprezentantov USA už pred MS 2010. Ako už bolo spomenuté aj v článkoch na tomto webe, pruh je spomienkou na rok 1950, kedy americkí futbalisti prekvapujúco zdolali na majstrovstvách sveta Anglicko v pomere 1:0.

Pod výstrihom tvoreným modrým, bielym a červeným pruhom sa vpravo nachádza biele logo spoločnosti Nike, ktoré je umiestnené vo vrchnej časti tmavomodrého pruhu. V spodnej časti pruhu nájdeme registračné číslo jedinečné pre každý originálny dres Nike. Oproti logu výrobcu sa nachádza znak United States Soccer Federation.

K modrým tričkám budú mať futbalisti USA oblečené vo väčšine stretnutí modré trenírky. Ich pravú stranu vypĺňa znak národnej futbalovej federácie, na opačnej strane sa potom nachádza logo spoločnosti Nike. Na zadnej strane trenírok je vo vrchnej časti vyšitý biely nápis USA. Modré štulpne sú doplnené o biely a červený horizontálny prúžok.

Futbalisti Spojených štátov prežívajú vydarené obdobie, keď ťahajú sériu štyroch víťazstiev v medzištátnych zápasoch. Ešte vlani v novembri zdolali Slovinsko a tento rok dokázali vyhrať nad Venezuelou, Panamou i spomínaným Talianskom. V kvalifikácií o postup na MS 2014 si v tretej fáze zmerajú sily s Jamajkou, Guatemalou a reprezentáciou Antiguy a Barbudy.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok