Hlavné dresy Francúzska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike včera oficiálne predstavila nové dresy piatich reprezentačných mužstiev. O všetkých sa budete môcť v najbližších dňoch dočítať vo Svete dresov. Dnes je tu pohľad na nové dresy majstrov sveta z roku 1998 a dvojnásobných európskych šampiónov z Francúzska.

Prezentácia nových francúzskych dresov sa konala v známom Quartier des Célestins, sídle francúzskej republikánskej gardy v centre Paríža. Súčasťou prezentácie bola vojenská prehliadka na koňoch za zvukov hudby inšpirovanej francúzskou hymnou, ktorá mala za úlohu zobraziť prepojenie medzi francúzskymi vojakmi a francúzskymi futbalistami, ktorí prezentujú hrdosť a hodnoty svojej krajiny.

O prezentáciu nových dresov sa postarali známe mená zo súčasného francúzskeho reprezentačného tímu, medzi ktorými nechýbali Yohan Cabaye z Newcastlu United, Mamadou Sakha z Paríža Saint-Germain, Patrice Evra z Manchestru United, Mathieu Valbeuna z Olympique Marseille, či jeho klubový spoluhráč Alou Diarra.

Zámerom dizajnérov spoločnosti Nike bolo na nových dresoch prezentovať silné symboly francúzskej kultúry. Dresy sú v tradičnej modrej farbe, ktorá je nielen národnou farbou Francúzska, ale zároveň predstavuje aj prezývku národného mužstva „Les Blues.“ Aj naďalej je zachovaná myšlienka námorníckeho vzoru, ktorý reprezentujú horizontálne tmavomodré prúžky.

Elegantný golierik v bledšom odtieni modrej, lemovaný tenkým zlatým prúžkom je prevzatý z francúzskych módnych prvkov 50. rokov minulého storočia. Eleganciu umocňuje dvojica tmavomodrých gombíkov. Na hrudi sa potom nachádza zlaté logo výrobcu dresov a znak Francúzskej futbalovej federácie ladený do modro-zlatej kombinácie.

Francúzskych futbalistov nebudeme v najbližšom období vídavať v tradičnej modro-bielo-červenej kombinácií. Trenírky i štulpne sú totiž taktiež v modrej farbe. Na trenírkach nájdeme po bokoch prúžky v bledšom odtieni modrej, ktoré farebne ladia s golierikom na tričkách. Logá spoločnosti Nike, znak FFF, ako aj čísla hráčov sú potom opäť v zlatej farbe.

Pozrite si aj video zo spomínanej prezentácie nových dresov francúzskej reprezentácie.

Nové francúzske dresy bude možné vidieť v akcii už v niektorom z blížiacich sa troch prípravných stretnutí pred EURO 2012. Na prelome mája a júna si zverenci Laurenta Blanca zmerajú sily s Islandom, Srbskom a Estónskom. Na šampionáte potom Francúzov čakajú v D skupine Anglicko, Ukrajina a Švédsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok