Hlavné dresy USA 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

V pondelok ste si mali na tomto webe možnosť prečítať o náhradných dresoch USA pre roky 2012 a 2013. Americká spoločnosť Nike prestavila v posledných dňoch aj nové hlavné dresy Spojených štátov, ktorým je venovaný práve tento článok.

Nové dresy v sebe spájajú dedičstvo a vlastenectvo, ktoré sú premietnuté do nového odvážneho dizajnu. Hlavnou inšpiráciou sa pre amerických dizajnérov stala vlajka USA, z ktorej sú prevzaté červeno-biele pruhy pokrývajúce celú časť tričiek.

Podobne ako na náhradných, aj na hlavných dresoch USA naďalej nájdeme šikmý pruh odkazujúci na rok 1950, kedy americkí futbalisti zdolali Anglicko na MS v Brazílii. Pruh je viditeľný najmä na červených pruhoch, kde je znázornený v tmavšom odtieni tejto farby.

Červeno-biele tričká majú modrý okrúhly výstrih, ktorý reprezentuje tretiu národnú farbu USA. Vnútro výstrihu vypĺňa samotná vlajka Spojených štátov, pod výstrihom je potom na jednom z červených pruhov umiestnené logo Nike a znak US Soccer.

K pruhovaným tričkám budú mať americkí futbalisti oblečené tmavomodré trenírky, ktoré boli predstavené už pri náhradných dresoch. Trenírky dopĺňajú biele štulpne, ich vrchnú časť vypĺňa tmavomodrý pruh, vpredu nájdeme logo Nike a vzadu nápis USA.

Nové hlavné dresy budú mať k dispozícií americkí futbalisti aj futbalistky. Ženské verzie budú samozrejme prispôsobené iným strihom, no dizajn bude úplne rovnaký. Reprezentanti USA sa v nových dresoch prvýkrát predstavia v medzištátnych zápasoch v závere mája.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok