3D dresy Lyonu pre európske poháre 2012/2013

2012/2013 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

V sobotňajšom finálovom stretnutí Francúzskeho pohára sa na štadióne Saint-Denis v Paríži predstavili futbalisti Olympique Lyon proti treťodivíznemu US Quevilly v nových dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas. V budúcej sezóne si ich budú obliekať v zápasoch európskych futbalových súťaží.

Nové dresy sú vôbec prvými na svete, na ktorých bola použitá 3D technológia. Predávajú sa spolu s 3D okuliarmi, ktoré napomáhajú k plnohodnotnému videniu trojrozmerných prvkov umiestnených na hrudi čiernych tričiek.

Dresy vzdávajú hold mestu Lyon a filmovým tvorcom Augustovi a Luisovi Lumièrovcom, ktorí sa zaraďujú medzi vôbec prvých filmárov na svete. V roku 1895 natočili 46-sekundový film „La Sortie de l’Usine Lumière à Lyon.“

Odkaz na bratov Lumièrovcov je umiestnený na vnútornej strane výstrihu, kde je okrem bieleho nápisu na modro-červenom pozadí viditeľný aj biely lev prebratý z klubového znaku. Okolie výstrihu a konce rukávov vypĺňajú tenké červené prúžky.

Modrá a červená na dresoch nesymbolizuje len klubové farby Lyonu, ale slúži práve aj na vytvorenie spomínaného trojrozmerného efektu. Klubový znak je tentoraz vyhotovený v štýlovom čierno-bielom prevedení.

Olympique Lyon získal v sobotu svoj piaty triumf v národnom pohári, keď spomínané prekvapenie US Quevilly zdolal Lópezovým gólom z 28. minúty najtesnejším rozdielom 1:0. Vo francúzskej Ligue 1 patrí Lyonu štyri kolá pred koncom piata priečka, Olympique má ale ešte k dobru dohrávku s Evianom TG.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok