Náhradné dresy Celticu Glasgow 2012/2013

2012/2013 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

Úradujúci škótsky majster Celtic Glasgow včera oficiálne predstavil svoje nové náhradné dresy pre sezónu 2012/2013. 43-násobný škótsky šampión bude budúci rok oslavovať 125. výročie založenia, čo je viditeľné aj na nových čiernych dresoch od spoločnosti Nike.

O prezentáciu nových dresov sa postarala trojica hráčov zo súčasného kádra škótskeho veľkoklubu – Gary Hooper, Charlie Mulgrew a Kris Commons. Toto trio nebolo vybraté náhodne, práve títo traja hráči sa totiž svojimi gólmi podieľali na nedeľňajšom víťazstve nad odvekým rivalom Glasgow Rangers.

Dresy majú podľa amerických dizajnérov predstavovať modernú klasiku. Ich vzhľad je inšpirovaný bohatou históriou klubu, majú moderný dizajn, no zostávajú verné keltským koreňom ako aj tradičnému pruhovanému prevedeniu. Na tričkách sa strieda dvojica farieb – čierna a antracitová.

Najvýraznejším odkazom na budúcoročné 125. výročie založenia Celticu je klubový znak. Ten je obkolesený vzorom označovaným ako Celtic-Knot, ktorý bol súčasťou keltskej kultúry. Nechýba ani tradičná hviezdička za víťazstvo v Európskom pohári majstrov z roku 1967 a pod znakom nájdeme aj roky pripomínajúce blížiace sa jubileum.

O nových dresoch povedal pár slov aj generálny riaditeľ klubu Peter Lawwell: „Sme veľmi spokojní s našimi novými náhradnými dresmi a sme si istí, že budú veľmi obľúbené aj u našich priaznivcov. Veľmi sa tešíme na oslavu 125. výročia založenia klubu a tieto dresy budú skvelou súčasťou nasledujúcej sezóny, ktorá bude pre nás výnimočná.“

K čierno-antracitovým pruhovaným tričkám budú nosiť hráči Celticu čierne trenírky a čierno-antracitové pruhované štulpne. V zadnej časti trenírok je viditeľný biely nápis Celtic. Čierne štulpne majú vo vrchnej časti zeleno-bielo-zlatú trikolóru odkazujúcu na írskych zakladateľov, podobná je viditeľná aj na tričkách pri vyhrnutí spodnej časti rukávov.

Celtic sa stal majstrom v aktuálnej sezóne 2011/2012 už 7. apríla, kedy zvíťazil na trávniku Kilmarnocku 6:0 a vytvoril si na čele Škótskej Premier League nedostihnuteľný náskok. Vďaka zisku 43. titulu škótskeho šampióna sa klub predstaví v budúcej sezóne v treťom predkole prestížnej Ligy majstrov.

2 komentáre k príspevku “Náhradné dresy Celticu Glasgow 2012/2013

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok