Hlavné dresy Glasgowu Rangers 2012/2013

2012/2013 Škótska Premier League Umbro
Autor: Myso

V závere apríla predstavil svoje nové dresy škótsky Glasgow Rangers. Klub si bude v tomto roku pripomínať 140. výročie svojho založenia a 40. výročie víťazstva v Pohári víťazov pohárov. Pri príležitosti týchto významných udalostí pripravila spoločnosť Umbro 54-násobnému škótskemu majstrovi nové dresy s klasickým dizajnom.

Modré dresy sú inšpirované oblečením Rangers z roku 1972, kedy klub 24. mája zdolal v Barcelone vo finále PVP ruské Dynamo Moskva. Spomínaný úspech je na nových dresoch znázornený na vnútornej strane výstrihu, kde sa na bielom pruhu strieda pamätný rok s modro-červenými prúžkami symbolizujúcimi klubové farby.

Pri návrhu nových dresov vyšiel glasgowskému klubu v ústrety aj pivovar Tennent’s. Logo hlavného partnera Rangers nie je umiestnené na hrudi, ale v značne zmenšenej verzii sa nachádza vľavo pod klubovým znakom. Súčasťou nového oblečenia Glasgowčanov sú aj červené štulpne s výrazným bielym pruhom, ktoré nahrádzajú novodobé čierne.

O prezentáciu nových dresov sa postarala klubová legenda Sandy Jardine spolu s vychádzajúcou hviezdou Rhysom McCabom. Jardine považuje za veľkú česť, že bol súčasťou tímu, ktorý pri oslave stého výročia založenia klubu dokázal vyhrať Pohár víťazov pohárov. Podľa jeho slov, nové dresy odzrkadľujú aký významný úspech v roku 1972 klub dosiahol.

K novým dresom povedal pár slov aj manažér Ally McCoist: „Naši priaznivci sa vždy tešia na naše nové dresy a som si istý, že tieto najnovšie budú mať pre nich osobitý význam, keďže sú oslavou 40. výročia nášho triumfu v Barcelone a 140. výročia založenia nášho klubu.“ Klasický dizajn majú aj nové dresy brankárov, ktoré sú v žltej farbe.

Glasgow Rangers je pred posledným kolom najvyššej škótskej súťaže na druhom mieste s 8-bodovým náskokom pred Klimarnockom. Klub sa ale v poslednom období dostal do finančných problémov, v lige mu odrátali 10 bodov a napriek vicemajstrovskej pozícií bol vylúčený z európskych pohárových súťaží pre sezónu 2012/2013.

1 komentár k “Hlavné dresy Glasgowu Rangers 2012/2013

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok