Dresy FC Barcelona 2012/2013

2012/2013 Nike Primera Division
Autor: Myso

Dvadsiaty druhý májový deň sa v barcelonskom Múzeu moderného umenia konala prezentácia nových dresov FC Barcelona. Predstavené boli hlavné modro-červené i náhradné oranžovo-žlté dresy určené pre blížiacu sa sezónu 2012/13.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike, ktorá Barcelonu oblieka už od roku 1998. Nový dizajn dresov má odrážať súčasnú filozofiu katalánskeho veľkoklubu, ktorý vo svojom tíme skombinoval vlastných odchovancov s niekoľkými svetovými hviezdami a vytvoril tak unikátnu zmes mládeže, tradície a tvorivosti.

Na hlavných modro-červených dresoch je oproti poslednej sezóne viditeľný tmavší odtieň modrej farby. Okrúhly výstrih i konce rukávov sú červené. Spomínané prepojenie mladosti a skúsenosti má prezentovať farebný prechod medzi dvojicou farieb, ktorý je tvorený pomocou krúžkov, ktorých veľkosť sa postupne mení.

Na dresoch opäť nájdeme aj tradičné prvky známe z predchádzajúceho obdobia. Zadná strana výstrihu je doplnená katalánskou vlajkou Senyara a na vnútornej strane je viditeľné klubové motto „Més qué un club.“ Barcelona bude mať aj v budúcej sezóne dvojicu partnerov – Qatar Foundation na prednej strane dopĺňa vzadu logo Unicef.

K tmavomodro-červeným tričkám budú mať futbalisti Barcelony oblečené tmavomodré trenírky. Ich boky vypĺňajú tenké červené prúžky, logo spoločnosti Nike je žlté. Na zadnej strane trenírok sa nachádza nápis Barça, ktorý je viditeľný aj na tmavomodrých štulpniach. Tie sú taktiež oživené červeným prúžkom a žltým logom výrobcu.

Náhradné dresy budú po vlaňajšej čiernej tentoraz v oslnivých farbách. Opäť sa na nich nachádza už skôr spomínaný farebný prechod, ktorý je v tomto prípade vo vertikálnom smere a vzájomne prepája oranžovú so žltou. Po bokoch je viditeľná dvojica prúžkov v modrej a červenej farbe, nápisy partnerov ako aj logo výrobcu dresov sú tmavomodré.

Čo sa týka sviežej farby náhradných dresov, pre Barcelonu nie je oranžová so žltou až takou horúcou novinkou. Žlté dresy mali futbalisti Blaugranas naposledy v sezóne 2008/09, oranžové ešte o dve sezóny skôr. Nová farebná kombinácia má symbolizovať oslnivý futbal katalánskeho veľkoklubu, mestskú kultúru, umenie a štýl.

K oranžovo-žltým tričkám budú nosiť futbalisti aktuálneho španielskeho vicemajstra žlté trenírky doplnené modro-červenými prúžkami po bokoch a žlté štulpne, na ktorých je taktiež použitý podobný vzor. Pre úplnosť treba dodať, že okrem dresov bola na utorkovej prezentácií predstavená aj kolekcia oblečenia pre voľný čas ako aj tréningové súpravy.

Barcelona dokázala v poslednej sezóne vyhrať domáci kráľovský pohár Copa del Rey. V Primera Divison obsadila druhú priečku za majstrovským Realom Madrid a v semifinále Ligy majstrov ju vyradil neskorší šampión Chelsea. O zisk ušatej trofeje sa Katalánci budú môcť snažiť už v budúcej sezóne, v ktorej sú vďaka vicemajstrovskej pozícií priamo nasadení do skupinovej fázy.

10 komentárov k príspevku “Dresy FC Barcelona 2012/2013

  1. boze to su spatne dresy sa nane neda kukat budu jak sasovia mali by sa drzat tych istych prevedeni napr ako Real Madrid 😀
    a este ze 32.ligovy titul 😛

  2. vies co mi mozes z messim mi sa tu bavime o kluboch nie o hracoch pretoze cely tym nieje iba jeden hrac je ich tam jedenast ty j**o z lesa :DDD 😛

  3. ano hlavne ze stale kecate ze ronaldo,ronaldo,ronaldo a ked je pravda vonku tak zmenite temu vy spiny realske raz za uhprsky rok ziskate titul a te frajeri!

  4. hej tak niak to je ale kto ma cviac titolov z ligy majstrov kto ? REAL KTO MA VIAC TITULOV Z LA LIGY ?REAL takze tak to je

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok