Náhradné dresy Ajaxu Amsterdam 2012/2013

2012/2013 Adidas Eredivisie
Autor: Myso

Ešte záverom apríla predstavil svoje nové náhradné dresy Ajax Amsterdam. Čerstvý holandský majster bude aj v budúcej sezóne hrávať v oblečení od nemeckej spoločnosti Adidas.

Po minulosezónnej belasej zvolili nemeckí dizajnéri pre Ajax tentoraz tmavomodrú. Tá je doplnená svetlou zelenou, pre ktorú v angličtine používajú názov fluorescent green a zo známejších klubov sa naposledy objavila v sezóne 2010/11 na dresoch Chelsea.

Tmavomodré tričká majú svetlozelený véčkový výstrih. Do fluorescenčnej farby sú ladené aj tradičné tri pruhy na rukávoch, podobne ako logo výrobcu i partnera Aegon a klubový znak doplnený trojicou hviezdičiek za 31 majstrovských titulov.

Vyššie spomínaná belasá je na aktuálnych náhradných dresoch zastúpená na zaujímavom vzore, ktorý je tvorený prúžkami a vypĺňa prednú časť tričiek. Na tej zadnej sa nachádza belasý nápis Amsterdamsche Football Club Ajax a belasý prúžok je viditeľný aj na štulpniach.

*

*

Nové tmavomodré dresy predstavili futbalisti Ajaxu v 32. kole nedávno skončenej Eredivisie, keď zvíťazili v Enschede na trávniku FC Twente vďaka gólom Janssena a van der Wiela 2:1. Oblečené ich mali aj v záverečnom 34. kole na ihrisku Vitesse Arnhem.

Tridsiaty prvý holandský titul zabezpečil amsterdamskému klubu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2012/13. Najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž vyhral Ajax celkovo štyrikrát, naposledy v roku 1995.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok