Dresy Realu Madrid 2012/2013

2012/2013 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Začiatkom júna predstavuje svoje nové dresy Real Madrid. Nič na tejto tradícií sa nezmenilo ani tento rok a tak sme v predchádzajúcich dňoch spoznali nové oblečenie bieleho baletu, ktoré je opäť z dielne nemeckej spoločnosti Adidas.

Po bielo-zlatej kombinácií používanej v nedávno skončenej sezóne 2011/12 budú nosiť futbalisti Realu Madrid na svojich dresoch okrem tradičnej bielej aj tmavomodrú a tyrkysovú. Nové dresy majú v sebe spájať kombináciu úspešnej klubovej histórie spolu s nádejnou budúcnosťou. Moderný dizajn s originálnym véčkovým výstrihom dopĺňajú tenké vertikálne prúžky v striebornom nádychu.

Rok 2012 je pre Real významný aj z pohľadu dátumov. Madridský kráľovský klub totiž práve tento rok oslavuje svoje 110. výročie, na čo sa dizajnéri nemeckej spoločnosti rozhodli upozorniť špeciálnym logom umiestneným na ľavom rukáve. Tento výročný emblém by mal byť neskôr aj súčasťou tréningových súprav, či rôznych predmetov určených pre fanúšikov.

Spolu s hlavnými dresmi boli predstavené aj náhradné. Tie budú tentoraz v tmavomodrej farbe kombinované so svetlou žltou. Aj náhradné dresy majú pripomínať minulosť tenkými vertikálnymi prúžkami v tmavšom odtieni modrej. Výstrih je v tomto prípade okrúhly a v prednej časti ho dopĺňa jemný svetložltý prúžok, ktorý je viditeľný aj na konci rukávov.

Aj náhradné dresy majú na ľavom rukáve umiestnené nové logo venované 110. výročiu založenia klubu. Na pravom rukáve nájdeme pre zmenu vyšívané logo LFP, čo je španielska organizácia zodpovedná za riadenie dvoch najvyšších španielskych súťaží. Modré tričká budú mať futbalisti Realu doplnené modrými trenírkami a modrými štulpňami s trojicou svetložltých prúžkov.

Na nové oblečenie sa okrem hráčov môže tešiť aj Iker Casillas a jeho brankárski kolegovia. Gólmani Realu Madrid by sa mali v sezóne 2012/13 objavovať v bráne najčastejšie v oranžových dresoch, ktoré sú kombinované s čiernou. K dispozícií budú mať aj dresy v opačnom farebnom prevedení. Úradujúci španielsky majster bude aj naďalej robiť na dresoch reklamu stávkovej spoločnosti Bwin.

*

Real Madrid sa dokázal vrátiť na pomyselný trón španielskej ligy po štyroch sezónach, keď získal už svoj 32. ligový titul. V Lige majstrov skončili zverenci Josého Mourinha v semifinále, kde nestačili na nemecký Bayern Mníchov a na okrúhly desiaty triumf v najprestížnejšej klubovej súťaži starého kontinentu si budú musieť ešte minimálne rok počkať.

4 komentáre k príspevku “Dresy Realu Madrid 2012/2013

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok