Hlavné dresy Celticu Glasgow 2012/2013

2012/2013 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

Ešte v závere apríla predstavil svoje nové dresy škótsky veľkoklub Celtic Glasgow. Oblečenie od americkej spoločnosti Nike sa ale do oficiálneho predaja dostalo až teraz v júli a tak je ten správny čas aby ste o ňom našli niekoľko informácií aj na tomto webe 😉

Podobne ako náhradné čierne dresy, aj tradičné bielo-zelené sú venované 125. výročiu založenia klubu. Dizajnéri amerického výrobcu stavili na jednoduchosť, ktorá má pripomínať úspešnú minulosť 43-násobného škótskeho šampióna.

Odkazom na klubové úspechy sú zelené pruhy, ktorých je na nových dresoch presne deväť. To má symbolizovať deviatku titulov, ktoré Celtic získal v rade v rokoch 1965 – 1974. Tento rekord škótskej ligy dosiaľ nebol prekonaný žiadnym iným tímom.

Menšou úpravou prešiel aj klubový znak, ktorý je doplnený striebornou hviezdičkou a rokmi 1888 – 2013. Okolie znaku vypĺňa vzor prebratý z keltskej kultúry. Na zadnej strane tričiek sa pod bielym okrúhlym výstrihom nachádza čierny nápis Celtic.

Futbalisti úradujúceho škótskeho majstra sa budú počas nasledujúcej sezóny predstavovať v bielych trenírkach a čiernych štulpniach, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou výstroja práve v minulosti. Logo dlhoročného partnera Tennent’s je na počesť veľkého výročia umiestnené v zmenšenej podobe pod znakom.

Ako už bolo spomenuté vyššie, Celtic je 43-násobným víťazom Škótskej Premier League. Na domácej scéne si pripísal aj 35 ziskov Škótskeho pohára a ďalších 14 triumfov v Škótskom ligovom pohári.

5 komentárov k príspevku “Hlavné dresy Celticu Glasgow 2012/2013

  1. Tak ich 9 titulov v rade nikto neprekonal, ale to isté dosiahli aj Rangers, takže zase až také extra to v Škótsku nie je 😀 Inak dresy relatívne pekné…

    OT: Dukla bude hrať na jeseň v rovnakých dresoch ako minulú sezónu.

    1. Uf, no včera ma to ani nenapadlo pri písaní článku kontrolovať… Máš pravdu, Rangers ten rekord vyrovnali v rokoch 1989 – 1997.

      OT: Kde si sa dočítal? Či infoška od niekoho z klubu? 🙂

      1. Písal som správu na oficiálnu FB stránku a tam mi odpísali, že sa dresy na jeseň meniť nebudú.

        1. Aha OK, dík za info. No dúfam, že ich zase vymenia v zime ako to bývalo dakedy pri našich kluboch zvykom… radšej nech hrajú celý rok v tom istom, však dnes už majú rovnaké dresy dve sezóny aj veľkokluby…

      2. Tak Dukla s výnimkou minulej sezóny zvyčajne menila dresy až počas sezóny. Vrcholom toho bola sezóna 08/09, ktorej polku odohrali v trénigových dresoch…

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok