Náhradné a tretie dresy AC Miláno 2012/2013

2012/2013 Adidas Séria A
Autor: Myso

Po májovom predstavení hlavných dresov uzreli pred niekoľkými dňami svetlo sveta aj nové náhradné a tretie dresy AC Miláno. Vicemajster Talianska z poslednej sezóny 2011/12 sa aj v budúcom ročníku predstaví v bielych, prípadne čiernych dresoch.

Dizajn náhradných bielych dresov je odkazom na 50. roky minulého storočia, kedy futbalisti AC nosili na svojom oblečení dvojicu výrazných horizontálnych pruhov v červenej a čiernej farbe.

Na dresoch sú opäť zastúpené aj talianske národné farby. Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnená trikolóra, uprostred ktorej je vyšitý nenápadný nápis AC Milan.

K náhradným bielym dresom budú nosiť futbalisti 18-násobného talianskeho majstra biele trenírky, ktoré boli predstavené spolu s hlavnými dresmi a biele štulpne, na ktorých je taktiež viditeľná talianska trikolóra.

Treťou voľbou milánskych futbalistov budú čierne dresy, ktoré majú reprezentovať taliansku eleganciu a životný štýl. Na dresoch tak nájdeme čierny polo golier, či dokonca vrecko, na ktorom je umiestnené biele logo výrobcu.

Nad vreckom sú opäť výrazne prezentovaná národné farby krajiny. Taliansku identitu navyše dopĺňajú tenké zeleno-bielo-červené prúžky umiestnené od krku smerom k podpazušiu i v dolnej časti dresov.

K tretím čiernym dresom budú nosiť futbalisti AC čierne trenírky doplnené trojicou červených prúžkov. Na čiernych štulpniach je opäť prítomná talianska trikolóra.

V závere sa ešte v krátkosti pristavme pri brankároch. Tí budú zabraňovať gólom v šedých dresoch s čiernymi rukávmi. Emblém spoločnosti Adidas i logo partnera Fly Emirates sú biele.

Ako už bolo spomenuté, 18-násobný taliansky šampión obsadil v minulej sezóne vicemajstrovskú pozíciu, na ktorej dokázal skončiť už sedemnásty krát. AC Miláno je päťnásobným víťazom domáceho pohára a šesťkrát triumfovalo aj v Talianskom superpohári.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok