Dresy Interu Miláno 2012/2013

2012/2013 Nike Séria A
Autor: Myso

Vo štvrtok minulý týždeň oficiálne predstavil svoje nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2012/13 Inter Miláno. Osemnásťnásobného talianskeho majstra bude aj naďalej obliekať americká spoločnosť Nike.

Hlavné dresy majú tradičný pruhovaný dizajn, na ktorom sa strieda modrá farba s čiernou. Pruhy sú oproti posledným dresom o niečo širšie, naopak zachovaný zostáva klasický čierny výstrih, ktorý je tentoraz okrúhly a na jeho vnútornej strane nájdeme symbol mesta Miláno – hada Biscione.

Hlavným partnerom klubu zostáva aj pre budúcu sezónu nadnárodná milánska spoločnosť Pirelli, ktorá je známa najmä produkciou pneumatík, ale venuje sa aj výrobe káblov pre energetiku a telekomunikácie. Na zadnej strane tričiek nájdeme pod výstrihom biely nápis Inter.

Trenírky a štulpne Nerazzurri zostávajú v tradičnom čiernom prevedení. Boky trenírok zdobia vzory pripomínajúce hadiu kožu, čo má byť opäť odkaz na jeden z tradičných symbolov mesta Miláno. Čierne štulpne majú v prednej časti umiestnené biele logo výrobcu, vzadu je biely nápis Inter.

Vzhľadom na históriu dresov milánskeho Interu sú úplnou novinkou náhradné dresy, ktoré budú v nasledujúcej sezóne v červenej farbe. Práve tú možno nájsť aj na mestskom erbe, no doteraz bola vo futbale väčšinou spájaná len s mestským rivalom Interu, ktorým je nemenej úspešné AC Miláno.

Tradičné klubové farby zostali na náhradných dresoch zachované na koncoch rukávov. Na vnútornej strane výstrihu opäť nájdeme odkaz na hada Biscione a nechýba ani biely nápis Inter umiestnený na zadnej strane tričiek pod okrúhlym červeným výstrihom.

Červené tričká dopĺňajú trenírky a štulpne v rovnakej farbe. Vzor hadej kože je prítomný aj v tomto prípade, štulpne sú doplnené dvojicou horizontálnych pruhov v modrej a čiernej farbe, ktoré ladia k rukávom tričiek.

FC Internazionale Milano obsadil v poslednej sezóne talianskej Serie A až šieste miesto, ktoré mu ale stačí na to aby sa predstavil v pohárovej Európe. Zverenci trénera Andreu Stramaccioniho si zahrajú už v 3. predkole Európskej ligy UEFA.

30 komentárov k príspevku “Dresy Interu Miláno 2012/2013

    1. Dik za info Andrej, ale už ťa predbehol D1D v článku o dresoch Man City :-). Určite spravím tento týždeň niečo o nových dresoch Corgoň Ligy, kde bude všetko pokope.

      1. Nevadí, dúfam, že toto sem ešte nikto nedal – Myjava:

        (ak hej, tak potom pridám ešte info, že pravdepodobne Žilina bude aj do tretice hrať v tých istých dresoch, aspoň podľa ofic. fotiek)

    1. Podľa mňa sú zaujímavé 😉 Prvýkrát som zostal pri pohľade na dresy corgoňligistu prekvapený. Ak sa mám priznať, nepáči sa mi umiestnenie sponzora a logo klubu sa mi zdá malé, ale tie dresy majú niečo do seba 😉

      1. Ale celkovo su take ine ako mali po ine roky a ine su aj od ostatnych dresov tymov CL a aj to umiestnenie sponzora je sice ine ale konecne nejaka zmena :)))

      2. a k tomu logu to bude podla mna urcite vacsie kedze natom obrazku je logo len vlozene cez photoshop alebo nejaky iny program :)))

    1. Nechápem, prečo to takto nemôžu robiť aj ostatné kluby… Pekne aj s fotkami predstaviť… Ale nie, ostatní majú tak 1 foto na nejakeho predsedu z tlačovky a to je všetko :/

      1. a to este take kluby ako zilina trnava a mozno aj slovan budu mat tie iste dresy s minulej sezony teda zilina bude mat uz 3sezonu rovnake

  1. spravil som taký menší návrh dresu Slovana, nevedel som kde to mám dať, tak som to dal sem…snáď sa nehneváte 😀

    /

  2. No tak slovan chysta nieco co na Slovensku este asi nebolo :DD teda aspon tak pisu na FB slovana : V auguste predstavíme úplne novú kolekciu dresov od spoločnosti adidas. Slovan vôbec ako prvý klub na Slovensku si mohol sám navrhnúť kompletný dizajn nových dresov, ktoré budú odzrkadlovať bohatú a slávnu históriu klubu.

  3. tak ale zasa s ato predstavy az po zaciatku ligy :DD take to co zdobi corgon ligu v predstavovany dresov tam ostalo :DDD zacanu v starych a potom predstavi anove 🙂

  4. Aj Prešov na pokraji zrútenia má nové a pekné dresy od Adidasu, len fakt Dukla nie:

    (inak nie je to náhodou tiež vlastný dizajn, teda predbehli Slovan? 😀 )

    1. tretí, druhý, prvý… Ružomberok tie oranžové dresy používa ako príde 😀 A je to on, len tam pribudla tá trikolóra, to máš pravdu 😉 Ale prešovský sa mi páči 🙂

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok