Náhradné dresy Arsenalu 2012/2013

2012/2013 Nike Premier League
Autor: Myso

Londýnsky Arsenal predstavil v sobotu svoje nové náhradné dresy od americkej spoločnosti Nike. Gunners sa v sezóne 2012/13 predstavia proti červeným súperom vo fialovo-čiernej kombinácií. Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske, ktoré budú ružové.

Nové náhradné dresy pokrývajú horizontálne pruhy vo fialovej a čiernej farbe. Šírka pruhov sa mení na rukávoch, vďaka čomu majú dresy nadobúdať moderný vzhľad. Fialová má symbolizovať diamantové jubileum klubu, ktorý v priebehu minulého roka oslávil 125. výročie svojho založenia a taktiež odkazovať na jeho kráľovské korene, keďže Gunners boli v roku 1890 známi ako „Royal Arsenal“.

Pruhované tričká majú čierny okrúhly výstrih, pod ktorým nájdeme biele logo výrobcu dresov a klubový znak Arsenalu. Partnerom Londýnčanov zostáva aj v budúcej sezóne letecká spoločnosť Fly Emirates, po ktorej je pomenovaný aj domovský stánok Gunners. Na koncoch rukávov sú viditeľné červené prúžky, ktoré odkazujú na domáce dresy a prenášajú tak hlavnú klubovú farbu aj na náhradné oblečenie.

Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza klubové motto „Victoria Concordia Crescit.“ Na vonkajšej potom nájdeme biely emblém, ktorý tvoria čiary v tvare písmen WM, pripomínajúce formáciu legendárneho klubového manažéra Herberta Chapmana a písmená predstavujúce skratku klubu, ktoré sú umiestnené v krúžkoch. Pruhované štulpne majú jeden z prúžkov v červenej farbe.

Arsenal obsadil vo vlaňajšom ročníku Premier League bronzovú priečku, vďaka ktorej sa priamo kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Zverenci trénera Arsena Wengera zaznamenali výraznejší úspech na európskej scéne naposledy v roku 1994, kedy sa tešili z víťazstva v Pohári víťazov pohárov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok