Tretie dresy FC Liverpool 2012/2013

2012/2013 Premier League Warrior
Autor: Myso

Všetky tri dresy pre aktuálnu sezónu 2012/13 má už aj anglický FC Liverpool. The Reds oblieka od leta tohto roka americká spoločnosť Warrior, ktorá zverencom Brandona Rogersa pripravila okrem tradičných červených a náhradných čiernych aj fialovo-biele dresy.

V Anglicku používajú pre farbu odtieňa nových tretích dresov Liverpoolčanov názov baklažánová. Na tričkách je viditeľný véčkový oranžový výstrih. Biele rukávy oddeľujú od fialovej časti tenké oranžové prúžky. Emblém spoločnosti Warrior, znak liverpoolskeho klubu i logo partnera Standard Chartered sú podobne ako na ostatných dresoch v tmavom odtieni žltej.

Inšpiráciou pre farbu nových tretích dresov anglického klubu boli niekdajšie brankárske dresy Davida Jamesa a Pepeho Reinu, ktorí v sezónach 1994/95, 1995/96 a 2010/11 chytávali práve vo fialovom. Aj na tretích dresoch je viditeľná spomienka na 96 liverpoolskych fanúšikov, ktorí tragicky zahynuli v roku 1989 počas zápasu FA Cupu.

K fialovo-bielym dresom budú nosiť futbalisti Liverpoolu fialové trenírky a biele štulpne. FC Liverpool plánuje tretie dresy využívať najmä v zápasoch európskych futbalových pohárov, v ktorých nebude môcť nastúpiť vo svojej tradičnej červenej farbe. The Reds by sa ale mali v baklažánovo-bielej kombinácií predstaviť aj v niekoľkých zápasoch Premier League.

Liverpool obsadil v poslednej sezóne anglickej Premier League ôsmu priečku. Osemnásťnásobný anglický majster sa naposledy tešil z ligového titulu ešte v roku 1990. Členom súčasného kádra The Reds je aj slovenský reprezentačný stopér Martin Šktrel.

2 komentáre k príspevku “Tretie dresy FC Liverpool 2012/2013

    1. No ja som tiež pozeral, že to je dosť úlet. Hlavne keď červené sú také klasické a čierne založené na histórií, na týchto sa dizajnéri riadne vyzúrili :-D. Hlavne tých farieb tam je požehnane: fialová, oranžová, biela, čierna a znak tmavožltý… vyzerá to ako keby to vytiahli zo začiatku 90. rokov…

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok