Dresy Athletica Bilbao 2012/2013

2012/2013 Primera Division Umbro
Autor: Myso

V priebehu júla sa doslova roztrhlo vrece s predstavovaním nových dresov pre sezónu 2012/13. Jedným z tímov, ktorý v siedmom mesiaci predstavil svoje nové oblečenie je aj španielsky Athletic Bilbao.

Baskický klub oblieka od roku 2009 britská spoločnosť Umbro, ktorá červeno-bielym pripravila aj pre aktuálnu sezónu tradičné pruhované dresy. Červený véčkový výstrih je lemovaný tenkými čiernymi prúžkami, ktoré možno nájsť aj na konci pruhovaných rukávov. Pod výstrihom nájdeme na ľavom bielom pruhu klubový znak, oproti ktorému je na pravom bielom pruhu umiestnené čierne logo spoločnosti Umbro.

Pravý rukáv tričiek zdobí logo španielskej asociácie zastrešujúcej fungovanie dvoch najvyšších futbalových súťaží v krajine. Na ľavom rukáve sa nachádza červeno-biely dubový list, ktorý je symbolom provincie Vizcaya (baskicky Bizkaia), v ktorej leží aj 350-tisícové mesto Bilbao. K pruhovaným tričkám budú nosiť futbalisti osemnásobného španielskeho majstra čierne trenírky doplnené červenými prúžkami a čierne štulpne, na ktorých je umiestnených päť červených a štyri biele prúžky, ktoré sa navzájom striedajú.

Náhradné dresy baskického klubu sú v čiernej farbe. Na véčkovom výstrihu sa strieda biela s červenou. Logo spoločnosti Umbro je biele a vľavo pri srdci opäť nájdeme klubový znak. Partnerom Athletica zostáva aj pre budúcu sezónu ropná spoločnosť Petronor. Konce rukávov čiernych tričiek zdobia tenké červené prúžky.

Ak to futbalistom Bilbaa dovolia farby súperových dresov, náhradné čierne tričká budú mať doplnené červenými trenírkami a červenými štulpňami. Po bokoch trenírok sú viditeľné tenké čierne prúžky, na štulpniach je opäť prítomný vzor s deviatimi prúžkami v dvoch farbách – tentoraz je to päť čiernych a opäť štyri biele.

Bilbao obsadilo v minulom ročníku španielskej Primera División desiatu priečku a nebude tak môcť obhajovať svoju finálovú účasť v Európskej Lige UEFA. Klub, s ktorým sa stretol aj náš minuloročný majster Slovan Bratislava, postúpil zo základnej F skupiny z druhého miesta a cez Lokomotiv Moskva, Manchester United, Schalke 04 a Sporting Lisabon sa dostal až do bukureštského finále. V ňom ale 9. mája futbalisti Athletica podľahli Atléticu Madrid 0:3.

2 komentáre k príspevku “Dresy Athletica Bilbao 2012/2013

  1. Athletic má pekné dresy, ako každú sezónu, ale iné sa mi nezdá 😛 Nemalo by byť správne “Athleticu” ?

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok