Dresy Olympique Lyon 2012/2013

2012/2013 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Svet dresov vám ešte v závere apríla priniesol informácie o dresoch Olympique Lyon určených pre európske pohárové súťaže. V júli predstavil francúzsky klub nové hlavné dresy a včera prišli na rad aj náhradné. Dnešný článok je zameraný práve na spomínanú dvojicu dresov predstavených počas leta.

Sedemnásobného francúzskeho majstra bude aj naďalej obliekať nemecká spoločnosť Adidas. Tradičné biele dresy sú opäť kombinované s modrou a červenou, ktorá už dlhé roky neodmysliteľne patrí k francúzskemu klubu. K Lyonu rovnako patrí aj lev, ktorý je nielen symbolom klubu ale aj samotného mesta a na nových dresoch je vyobrazený vľavo pod bielym okrúhlym výstrihom, kde prechádza cez výrazný červený i modrý pruh.

Na modrom pruhu je uprostred umiestnené biele logo spoločnosti Adidas, pod ktorým sa nižšie nachádza klubový znak. Tradičná trojica pruhov, ktorá už desaťročia patrí na rukávy oblečenia od nemeckého výrobcu je v modrej farbe, konce rukávov sú pre zmenu červené. V spodnej časti tričiek sa ešte nachádza jeden modrý a jeden červený pruh, obidva sú vodorovné s výraznými pruhmi umiestnenými pri výstrihu.

Azda najväčšou zmenou oproti minulosti je farba trenírok, ktoré bývali už dlhé roky biele. Tento krát budú futbalisti Lyonu kombinovať biele tričká a biele štulpne s modrými trenírkami. Boky trenírok zdobí trojica bielych prúžkov, spodnú časť vypĺňa pre zmenu biely a červený pruh. Na bielych štulpniach sú opäť viditeľné pruhy v červenej a modrej farbe, medzi nimi sa nachádza modré logo spoločnosti Adidas a modrý nápis OL, ktorý tvorí skratku klubu.

Včera predstavené náhradné dresy sú modré a svojim vzhľadom mnohým pripomínajú dresy francúzskej reprezentácie. Modrý golierik je v prednej časti doplnený červeným pruhom, trojica prúžkov na rukávoch je pre zmenu biela. Celá predná časť tričiek je pokrytá zvislými dvojicami prúžkov v tmavomodrej farbe, ktoré spolu vytvárajú zaujímavý šachovnicový vzor.

Biele logo spoločnosti Adidas umiestnené na hrudi dopĺňa na zadnej strane biely lev, ktorý je aj súčasťou klubového znaku. Spomínané modré trenírky, ktoré budú nosiť futbalisti Lyonu k hlavným dresom, budú aj súčasťou náhradnej kombinácie. Modré štulpne majú oproti tým bielym len jeden prúžok, ktorý je v červenej farbe a logo spoločnosti Adidas, či biela skratka klubu OL sú umiestnené presne nad ním.

*

*

Lyon obsadil vo vlaňajšej sezóne francúzskej Ligue 1 štvrté miesto, vďaka ktorému si zahrá v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Spomínaných sedem titulov klub získal v rokoch 2002 až 2008, kedy ho z francúzskeho trónu sedem sezón nedokázalo zosadiť žiadne iné mužstvo.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok