Dresy FC Fulham 2012/2013

2012/2013 Kappa Premier League
Autor: Myso

Po včerajšom článku o dresoch Tottenhamu Hotspur prichádza na rad ďalší londýnsky klub. Dnes si môžete prečítať pár slov o nových dresoch FC Fulham, ktorý oblieka talianska spoločnosť Kappa.

Hlavné biele dresy sú návratom do 80. rokov, kedy futbalisti Fulhamu hrávali v bielych tričkách s tenkými čiernymi prúžkami. Pruhovaný dizajn sa objavuje na oblečení Cottagers vôbec po prvýkrát od postupu do najvyššej anglickej súťaže.

Biele tričká budú mať zverenci Martina Jola doplnené čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami. Po bokoch trenírok sú viditeľné veľké emblémy talianskeho výrobcu, biele štulpne sú vzadu doplnené dvojicou zvislých prúžkov a skratkou FFC známou z klubového znaku.

Ešte pred hlavnými bielymi uzreli svetlo sveta náhradná oranžové dresy. Tie sú pomerne výrazne kombinované s čiernou, ktorá je viditeľná na rukávoch i zaujímavo navrhnutom výstrihu. Boky tričiek vypĺňajú biele emblémy Kappa umiestnené na čiernom pozadí.

K náhradným dresom by mali futbalisti Fulhamu nosiť najčastejšie biele trenírky, no pokojne ich budú môcť zladiť aj s vyššie predstavenými čiernymi. Oranžové štulpne majú na zadnej strane rovnaké prvky ako biele, prednú časť vypĺňa logo talianskeho dodávateľa.

V závere sa na chvíľu ešte pristavme pri brankárskych dresoch. Tie sú v bordovej a zelenej farbe a v okolí krku majú rovnaký strih ako hráčske oranžové. Hruď dresov zdobí vo všetkých prípadoch logo finančnej spoločnosti FxPro, ktorá je partnerom londýnskeho klubu od roku 2010.

Fulham obsadil v poslednom ročníku Premier League deviatu priečku a nekvalifikoval sa tak do žiadnej európskej súťaže. Z minulých úspechov klubu stojí určite za zmienku účasť vo finále EL UEFA z roku 2010, či víťazstvo v Intertoto Cupe 2002. Novú sezónu anglickej ligy odštartovali hráči londýnskeho klubu jasným víťazstvom 5:0 nad Norwichom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok