Hlavné dresy Juventusu Turín 2012/2013

2012/2013 Nike Séria A
Autor: Myso

Dnes sa začína ďalší ročník talianskej Série A. Titul v nej bude obhajovať Juventus Turín, o ktorého náhradných dresoch ste si mohli na tomto webe prečítať už v priebehu júna. V júli boli potom predstavené aj hlavné dresy, ktorým je venovaný práve tento článok.

Nové dresy boli odhalené za účasti piatich hráčov súčasného kádra Antonia Conteho, konkrétne Kwadwa Asamoaha, Fabia Quagliarelu, Lucu Marroneho, Artura Vidala a Mirka Vučinića. Na úvod prezentácie si vzal slovo prezident klubu Andrea Agnelli, ktorý označil predstavovanie nových dresov zároveň za oslavu úspechov Juventusu z minulej sezóny, ktoré začali 8. septembra 2011 na novom štadióne Juventus Stadium.

Prezident turínskeho klubu spomenul vo svojom príhovore okrem iného, že nové dresy v sebe spájajú tri veľmi úspešné značky – Juventus, Nike a Jeep a aj vďaka tomu patria k jedným z najlepších na svete. Agnelliho neskôr doplnil Andrea Rossi, generálny manažér Nike Taliansko: „Spolupráca medzi Nike a Juventusom oslavuje svoje desiate výročie. Aj pre budúcu sezónu sme úradujúcemu majstrovi pripravili kultové dresy s moderným vzhľadom, ktoré sú zároveň inšpirované tradíciami.“

Nové dresy majú veľmi silný odkaz na minulosť klubu. Štyri zvislé pruhy predstavujú hodnoty (rodina, spolok, lojalita a česť), ktoré vyznávala rodina Agnelliových, keď v roku 1923 prevzala riadenie klubu. Vo vnútri výstrihu nechýba pamätný citát Giampiera Bonipertiho, ktorý možno preložiť ako: „Víťazstvo nie je dôležité, je to len jediná vec, na ktorej záleží.“ Partnerom klubu je od novej sezóny americká automobilka Jeep, ktorá má svoje logo v čierno-bielom prevedení umiestnené na hrudi.

Hráči by mali mať v zápasoch umiestnený pod klubovým znakom zlatý nápis „30 sul campo“ – „30 na trávniku,“ ktorý označuje tridsiatku titulov, ktoré Juventus pôvodne získal. Dva z nich z rokov 2005 a 2006 mu ale boli neskôr odobrané a v oficiálnych štatistikách má tak turínsky klub na svojom konte len 28 titulov. Tie majú symbolizovať dve zlaté hviezdičky, ktoré sú umiestnené nad klubovým znakom na dresoch určených na predaj pre fanúšikov.

Juventus neprehral vo vlaňajšej sezóne Série A ani jeden z 38 stretnutí, keď k 23 víťazstvám dokázal pridať 15 remíz a najvyššiu taliansku súťaž vyhral pred AC Miláno so štvorbodovým náskokom. Cestu za obhajobou majstrovského titulu začnú Zebry dnes o 20:45 domácim zápasom proti Parme.

4 komentáre k príspevku “Hlavné dresy Juventusu Turín 2012/2013

  1. Máš tam chybu. Juventus má 2 hviezdičky na oficiálnych dresoch. Na dresoch pre fanúšikov sú 3 hviezdičky za tých 30 titulov.

    1. Sám už mám z toho dobrý hokej, ale tak ako som to napísal v článku je to aj uvedené na oficiálnej stránke Juventusu. Včera hrali proti Parme bez hviezdičiek len s tým nápisom. A fanúšikovia si v oficiálnom obchode Juve môžu zvoliť či chcú na drese dve alebo tri hviezdičky, pričom tretia je zadarmo 😉

  2. Dobrý deň

    Dé sa este kupit tento typ dresu zo sezóny 2012/2013 ??? pripadne aj s Del Pierom na chrbte. Ak Ano koľko by to stalo ?

    1. Dobrý deň, dresy sa na tejto stránke kupovať nedajú. Pozrel som aj niektoré slovenské e-shopy, ale tento dres som už nikde nenašiel… skúste napr. e-bay.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok