Dresy La Corune 2012/2013

2012/2013 Lotto Primera Division
Autor: Myso

Po roku sa do najvyššej súťaže vracia Deportivo La Coruňa a rovnako po roku sa vracajú na tento web aj dresy tohto španielskeho klubu. Víťaz Segundy Division z poslednej sezóny hráva aj v aktuálnom ročníku v dresoch od talianskej spoločnosti Lotto.

Deportivo začalo hrávať vo svojich tradičných modro-bielych dresoch presne pred 100 rokmi. Tie pre aktuálnu sezónu majú výrazný modrý výstrih doplnený golierikom, na ktorého zadnej strane je umiestnený biely nápis R.C. Deportivo. Vrchná časť dresov je prevažne biela a od spodnej, na ktorej sa striedajú tradičné modré a biele pruhy ju oddeľuje výrazný horizontálny modrý pruh.

Na pleciach nechýbajú červeno-biele emblémy talianskej spoločnosti Lotto, ktoré nájdeme aj po bokoch modrých trenírok. Zaujímavý vzhľad majú štulpne, ktoré sú z prednej strany modré, zatiaľ čo zozadu biele. Predok dopĺňa okrem bieleho loga výrobcu dresov aj vertikálny nápis DEPOR.

Zatiaľ čo hlavné dresy španielskeho kráľovského klubu sú pravidelne v modro-bielej kombinácií, náhradné sú prispôsobené tak, aby farebne ladili s logom hlavného sponzora. Rovnako je to aj v aktuálnej sezóne, v ktorej robia hráči La Corune reklamu pivovaru Estrella Galicia, ktorého logu dominuje čierna farba a nájdeme na ňom aj červené prvky.

Dizajn náhradných dresov je do veľkej miery podobný tým hlavným, chýbajú akurát vertikálne pruhy. Čierne tričká budú mať zverenci  Josého Luisa Oltru doplnené čiernymi trenírkami a tentoraz pre zmenu jednofarebnými čiernymi štulpňami.

Deportivo bude mať k dispozícií aj tretie dresy, ktoré sú opäť v tradičných klubových farbách a sú akousi kópiou hlavných – akurát bez vertikálnych modrých pruhov. K tretím dresom boli na predsezónnej prezentácií predstavené biele trenírky a opäť dvojfarebné štulpne, ktoré sú ale tentoraz biele na prednej strane a modré zozadu.

Najväčším úspechom La Corune v Primere Division je zisk majstrovského titulu z roku 2000. Päťnásobný vicemajster Španielska sa dvakrát tešil zo zisku Španielskeho kráľovského pohára a šesťkrát dokázal vyhrať druhú najvyššiu španielsku súťaž. V Európe dosiahol klub najväčší úspech v sezóne 2003/04, kedy si zahral semifinále Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok