Dresy Malagy 2012/2013

2012/2013 Nike Primera Division
Autor: Myso

V predstavovaní dresov španielskych klubov dnes pokračujeme Malagou. Tá sa v poslednom ročníku Primery Division umiestnila na peknej štvrtej priečke a keďže zvládla play-off Ligy majstrov proti gréckemu Panathinaikosu, uvidíme ju v aktuálnej sezóne aj v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

Los Boquerones hrávajú väčšinu zápasov v belaso-bielej kombinácií. Ich hlavné dresy pre sezónu 2012/13 sú farebne upravenou verziou katalógových dresov Nike Inter Stripe. Pruhované tričká zaujmú bielym golierikom, na jeho vnútornej strane je umiestnený čierny nápis MALAGA CLUB DE FUTBOL, ktorý predstavuje celý názov španielskeho klubu.

Zadná strana pruhovaných dresov je prevažne biela, kvôli lepšej viditeľnosti tmavomodrých čísiel. Tie sú v spodnej časti doplnené klubovým znakom. Nad číslami nájdeme okrem menoviek aj španielsku vlajku. Belaso-biele tričká majú futbalisti Malagy doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami, na ktorých je viditeľné čierne logo spoločnosti Nike.

*

*

Náhradné dresy zverencov čilského trénera Manuela Pellegriniho sú čierne s bielymi rukávmi. V katalógu amerického výrobcu ich možno nájsť pod označením Trophy Game Jersey. Zaujímavosťou je v prípade čiernych dresov klubový znak, ktorý je v čierno-šedom prevedení a pôsobí na dresoch veľmi nenápadne.


Na zadnej strane čiernych tričiek opäť nájdeme pod okrúhlym výstrihom španielsku vlajku. Čierno-biely klubový znak vypĺňa aj v tomto prípade spodnú časť bielych čísiel a nájdeme ho aj na pravej strane čiernych trenírok. Tie sú po bokoch doplnené výraznými bielymi pruhmi, čierne štulpne majú na prednej strane opäť umiestnené emblémy amerického výrobcu.

*

*

Tretie dresy sú vo svetlej zelenej farbe a aj v tomto prípadne sa jedná o tzv. katalógový model. Piata generácia dresov Park patrí z hľadiska dizajnu vôbec k tomu najjednoduchšiemu, čo môžeme nájsť v aktuálnej ponuke americkej spoločnosti Nike. Svetlozelené tričká sú doplnené tmavomodrými trenírkami a tmavomodrými štulpňami.

Partnerom klubu je od 1. júna 2011 organizácia UNESCO. Malaga sa vďaka tejto spolupráci stala veľvyslancom mieru, rovnosti a športových hodnôt medzi mladými ľuďmi na celom svete. Majiteľom futbalového klubu z Andalúzie je od roku 2010 katarská kráľovská rodina Thani, pričom jej člen Sheikh Abdullah Al-Thani zastáva post prezidenta klubu.

*

*

Najväčším úspechom Malagy je víťazstvo v Intertoto Cupe 2002. Klub z Andalúzie dokázal jedenkrát vyhrať aj druhú najvyššiu španielsku súťaž. V aktuálnej edícií Ligy majstrov sa Malaga predstaví v skupinovej fáze ako jeden zo štyroch španielskych celkov. V skupine C sa stretne s talianskym AC Miláno, ruským Zenitom Petrohrad a belgickým Anderlechtom Brusel.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok