Náhradné dresy Rakúska 2012/2013

2012/2013 Puma Reprezentácie
Autor: Myso

Už zajtra začína v Európe prvými stretnutiami kvalifikácia o postup na MS 2014. Pri tejto príležitosti sa na tomto webe objavia články o dresoch viacerých európskych reprezentácií. Dnes si môžete prečítať o náhradných dresoch Rakúska.

Rakúšanov už dlhé roky oblieka nemecká spoločnosť Puma, ktorá im okrem hlavných červeno-bielych dresov pripravila aj náhradné v tradičnom bielo-čiernom prevedení. Ich dizajn je podobný napr. s dresmi českej reprezentácie. Najvýraznejším prvkom je tak čierny pruh umiestnený v ľavej hornej časti, na ktorom nájdeme aj štátny znak Rakúska. Emblémy výrobcu vypĺňajú priestor na obidvoch rukávoch i vpravo pod bielym okrúhlym výstrihom.

Náhradné dresy nášho juhozápadného suseda sú tak farebne naďalej podobné hlavným nemeckým. Do roku 2004 bola pre Rakúšanov bielo-čierno-biela kombinácia voľbou číslo jedna, ale vtedajší tréner národného tímu Hans Krankl ju nechal zmeniť na červeno-bielo-červenú, ktorá zodpovedá aj farbám na rakúskej vlajke. Na domácom európskom šampionáte v roku 2008 ako aj v kvalifikácií na MS 2010 sa Das Team predstavil aj v čiernych dresoch.

Rakúsko bude bojovať o postup do Brazílie v skupine C s Nemeckom, Švédskom, Írskom, Faerskými ostrovmi a Kazachstanom. Prvý zápas odohrajú zverenci Marcela Kollera 11. septembra vo Viedni proti Nemecku. 49. tím aktuálneho rebríčka FIFA sa na MS predstavil naposledy v roku 1998.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok