Dresy Severného Írska 2012/2013

2012/2013 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Predstavovanie dresov reprezentačných mužstiev dnes pokračuje Severným Írskom. Aktuálne 129. tím svetového rebríčka FIFA začala od tohto leta obliekať nemecká spoločnosť Adidas, ktorá nahradila britského dodávateľa Umbro.

Hlavné dresy sú opäť v tradičnej zelenej farbe. Ich dizajn je návratom do minulosti, pretože severoírsku reprezentáciu obliekala spoločnosť Adidas aj v 80. rokoch. Toto obdobie patrí k najúspešnejším v histórií Green and White Army, keďže národná reprezentácia sa v ňom dvakrát po sebe dokázala kvalifikovať na záverečný turnaj majstrovstiev sveta. Spomienkou na tieto úspechy majú byť aj štýlový biely golierik spolu s tenkými vertikálnymi prúžkami v bielej farbe.

Úspešnú spoluprácu s nemeckým výrobcom spomenul šéf Oddelenia marketingu a komunikácie Írskej futbalovej asociácie Geoff Wilson: „Máme úspešnú minulosť spojenú so spoločnosťou Adidas, ktorá siaha až do 80. rokov a je fantastické, že sme opäť partnermi. V dresoch s tromi prúžkami sme hrali na dvoch majstrovstvách sveta. Nové dresy sú spomienkou na tieto úspechy a som presvedčený, že sa budú páčiť aj našim fanúšikom.“

Wilson zároveň vyjadril presvedčenie, že dresy od nemeckého dodávateľa prinesú návrat úspešných výsledkov reprezentácie, ktorá sa už 26 rokov neprebojovala na žiadny záverečný turnaj: „Na majstrovstvách sveta sme v dresoch Adidas porazili Španielsko a je to symbolické, že o 30 rokov neskôr sme opäť obnovili partnerstvo s touto nemeckou spoločnosťou. Veríme, že spolupráca nám opäť prinesie úspech na medzinárodnej scéne.“

Niekoľko týždňov po júlovom uvedení hlavných zelených dresov boli predstavené aj náhradné. Tie sú tentoraz v čiernej farbe a ich dizajn trochu pripomína hlavné dresy Chelsea zo sezóny 2010/11. Čierny véčkový výstrih je vpredu zvýraznený zelenou. Vľavo pod výstrihom sa nachádza znak Írskej futbalovej asociácie, oproti nájdeme zelené logo spoločnosti Adidas. Čierne tričká budú mať severoírski reprezentanti doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

Severné Írsko bojuje o postup na brazílsky svetový šampionát v skupine F, kde sú jeho súpermi Rusko, Portugalsko, Izrael, Azerbajdžan a Luxembursko. Štart kvalifikácie sa však zverencom Michaela O’Neilla veľmi nevydaril, keď v prvom stretnutí severoírski futbalisti prehrali v Moskve 0:2 a dnes v Belfaste len remizovali s Luxemburskom 1:1.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok