Dresy Dynama Kyjev 2012/2013

2012/2013 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

Práve dnes odštartovala skupinová fáza nového ročníka Ligy majstrov. V skupine A sa v nej predstavuje aj ukrajinský majster Dynamo Kyjev, ktorý otvára seriál predstavovania dresov tímov, ktoré túto sezónu účinkujú v najprestížnejšej európskej klubovej futbalovej súťaži.

13-násobného ukrajinského majstra oblieka už niekoľko rokov nemecká spoločnosť Adidas. Tá pripravila zverencom trénera Juriho Sjomina tradičné biele dresy. Tie sú doplnené modrou farbou, no viditeľné sú na nich aj tenké žlté prúžky, ktoré tvoria v kombinácií s modrou národné farby Ukrajiny. Na zadnej strane je pod modrým výstrihom umiestnený nápis Kyjev vyobrazený v azbuke.

Pod modrým výstrihom bielych tričiek sa vpravo nachádza logo nemeckého výrobcu, oproti ktorému je umiestnený modro-biely znak Dynama doplnený dvojicou zlatých hviezdičiek. Biele trenírky sú po bokoch doplnené trojicou modrých prúžkov, biele štulpne majú v prednej časti biele písmeno D prebrané z klubového znaku, umiestnené na modrom pruhu.

Náhradné dresy klubu z hlavného mesta Ukrajiny sú modré. Kyjevčania v nich absolvovali aj víťazné stretnutie na pôde Mönchengladbachu, vďaka ktorému sa cez Borussiu dostali do skupinovej fázy Ligy majstrov. Na dresoch sú viditeľné vertikálne pruhy v tmavšom odtieni modrej, výstrih, rovnako ako aj tradičná trojica pruhov na rukávoch sú biele.

Partnerom kyjevského klubu je najväčšia komerčná ukrajinská banka PrivatBank. Náhradné dresy majú na zadnej strane umiestnený pre zmenu zlatý nápis Dynamo, ktorý je taktiež vyobrazený v azbuke. K modrým tričkám nosia futbalisti aktuálneho ukrajinského vicemajstra modré trenírky a modré štulpne, doplnené trojicou bielych prúžkov.

Vicemajstrovská pozícia z vlaňajšieho ročníka zabezpečila Dynamu účasť v 3. predkole Ligy majstrov. V ňom si klub z hlavného mesta Ukrajiny poradil s holandským Feyenoordom Rotterdam a po postupe cez Borussiu Mönchengladbach sa v A-skupine hlavnej fázy stretne s portugalským Portom, francúzskym Parížom Saint-Germain a chorvátskym Dinamom Záhreb.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok