Dresy MŠK Žilina 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Nike
Autor: Myso

Aktualizované 30.6.2013 – doplnené informácie o tretích dresoch

Naša najvyššia súťaž sa už prehupla do svojej druhej tretiny. Titul v nej obhajuje MŠK Žilina, ktorá je po 12. kolách Corgoň ligy na druhom mieste za vedúcim Slovanom. O dresoch žlto-zelených pre sezónu 2012/13 si môžete prečítať práve v tomto článku.

Žilinčania hrajú už v poradí tretiu sezónu v žlto-zelených dresoch Nike Brasil, ktoré boli predstavené ešte v roku 2010. Už z aj predchádzajúcich článkov dobre známy dizajn netreba nejako špeciálne predstavovať – vyniká akurát zeleným okrúhlym výstrihom a tenkými zelenými prúžkami umiestnenými na rukávoch.

Partnerom Žilinčanov je aj v novej sezóne spoločnosť Preto, ktorej logo je umiestnené na hrudi žltých tričiek. Na ľavom rukáve nájdeme logo Corgoň ligy, ktoré je opäť len v tvare akéhosi výrezu. Zelené trenírky majú v pravej časti umiestnené žlté čísla, oproti sa nachádza biele logo výrobcu dresov. Na prednej strane žltých štulpní nájdeme čierne emblémy spoločnosti Nike.

V zelených dresoch sa žilinskí futbalisti predstavili zatiaľ jediný krát, keď v nich nastúpili v 11. kole v Košiciach. V prípade náhradných dresov úradujúceho slovenského majstra sa jedná o dizajn Nike Revolution, ktorý je kópiou dizajnu dresov francúzskej reprezentácie z roku 2011 a zaujme najmä elegantným golierikom, ktorý je v prednej časti doplnený gombíkom.

K zeleným tričkám, na ktorých sa vyníma logo spoločnosti Preto umiestnené na žltom pozadí, mali zverenci holandského trénera Fransa Adelaara oblečené zelené trenírky. Je možné predpokladať, že v prípade potreby majú k dispozícií aj žlté, podobne ako v minulosti. Na prednej strane zelených štulpní sú opäť viditeľné biele emblémy amerického výrobcu.

Brankári žilinského klubu chytajú v čiernych a bielych dresoch s dizajnovým označením Park IV. Dresy sú charakteristické trojicou kruhov v rôznych veľkostiach i odtieňoch. Logo spoločnosti Preto je na bielom drese v zeleno-čiernom prevedení, na tmavom je umiestnené na žltom pozadí.

MŠK Žilina je šesťnásobným slovenským majstrom.  V tomto roku sa Šošonom podarilo pridať do klubovej vitríny aj poslednú cennú domácu trofej, keď triumfovali v Slovenskom pohári. Na európskej scéne to klub najďalej dotiahol v roku 1962, kedy si zahral štvrťfinále PVP. V novodobej histórií sú úspechmi žlto-zelených účasti v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA (2009/10) a Ligy majstrov (2010/11).

Aktualizácia 30.6.2013 – V 23. kole nastúpil šesťnásobný slovenský majster MŠK Žilina na domácom trávniku proti myjavskému Spartaku v netradičnej zlato-čiernej kombinácií. Šošoni si na tento aprílový corgoňligový zápas obliekli dresy Nike Precision charakteristické prúžkami, ktorých hrúbka sa od vrchnej časti smerom dole postupne mení. Čísla a menovky na dresoch boli v čiernej farbe, na čiernych trenírkach pre zmenu v klubovej žltej. Výstroj mali žilinskí futbalisti doplnený čiernymi štulpňami s bielym logom Nike.

zilina_zlaty_predok

zilina_zlaty_zadok

V čase stretnutia ťahala Žilina nelichotivú sériu bez streleného gólu, no tréner Štefan Tarkovič odmietol, že gólostroj MŠK mali naštartovať práve nové dresy: „Dresy boli pripravené už dlhšie a teraz počas reprezentačnej prestávky sa dali do takej podoby, v akej sme nastúpili. Samozrejme, že každý hľadá nejaký spôsob ako prelomiť gólovú smolu, no s dresmi to nemalo nič spoločné. A ja osobne ani nie som veľmi poverčivý.“

zilina_zlaty_vystrih

zilina_zlaty_dres

zilina_zlaty_authentic

Po tom, čo sa spoločnosť Nike rozhodla do svojho katalógu nezaradiť kópiu aktuálnych brazílskych dresov v žlto-zelenom prevedení som bol veľmi zvedavý, v čom vybehnú futbalisti nášho majstra v novej corgoňligovej sezóne. Žiaľ, jedinou zmenou bol nový font, ktorý je navyše známy z minulosti z dresov Adidas a tak už dve sezóny okukané žilinské dresy pôsobia na mňa poriadne nepodareným dojmom. Keby pod Dubňom zopakovali rok 2004 a zvolili za hlavné zelené dresy doplnené žltými trenírkami a štulpňami, tak by som zatlieskal za výborný kompromis, takto však musím napísať akurát to, že podľa slov prezidenta SFZ Jána Kováčika „najprofesionálnejší manažment na Slovensku“ má v otázke dresov čo doháňať. Človeku sa až nechce veriť, prečo majú tie fanúšikovské na sebe rok založenia klubu, či dokonca hviezdičky za získané tituly a hráči behajú po trávnikoch v pomaly tri roky starom modeli…

Ako sa vám páčia dresy Žiliny pre sezónu 2012/2013?

Tip: Vyjadrite sa k žilinským dresom v diskusii!

4 komentáre k príspevku “Dresy MŠK Žilina 2012/2013

  1. Tak podľa mňa by sa nikto nehneval, keby zobrali nové žlté dresy nike aj s čiernou “fajkou”. V kombinácii so zelenými trenírkami by to zase až tak nevadilo a aspoň by Žilina nevyzerala ako nejaký dedinský klub. Škoda, že Žilina nezaujíma Nike podobne ako Slovan Adidas. Aspoň vyšité logo, a nejaké drobnosti v podobe zeleného loga kľudne aj na katalógových dresoch by si zaslúžila (podobne ako to má Sparta alebo Austria Viedeň)…

    1. Inak ešte v marci tohto roka bola na FB reklamných predmetov MŠK Žilina informácia, že Nike považuje Žilinu za slovenskú Spartu, tak neviem či ich tento rok odradilo skoré vypadnutie z LM, alebo kvôli čomu tie dresy vyzerajú tak ako vyzerajú… Ale presne ako píšeš, keby šli do dizajnov Park alebo Revolution, tak to vyzerá 100x lepšie a vôbec by to v kombinácií so zelenými trenírkami nevadilo.

      1. Tiež si myslím, alebo ako si napísal, dať ako domáci zelený a druhý by potom mohol byť napríklad aj biely. Veď aj ostatné kluby menia farby druhých dresov… A snáď teda v lete Žilina skončí lepšie a konečne dostane dobré dresy. Vlastne všetky kluby by mohli, aj keď sa to u nejakých určite zmení v zime a na jar. Hlavne som zvedavý či Slovan bude hrať v týchto 2 sezóny alebo už pre ďalšiu budú mať zase origo dresy.

  2. Podľa mňa by v Žiline mohli trošku upustiť od takého konzervatívneho postoju pri výbere dresov. Áno, v jednoduchosti je krása, ale predsa len ma už ich dresy začínajú nudiť… veď Nike má celkom slušné aj katalógovú ponuku dresov..

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok