Dresy FK Senica 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Hummel
Autor: Myso

Pozornosť futbalových fanúšikov je v týchto dňoch zameraná najmä na našu reprezentáciu a jej zápasy v kvalifikácií o postup na MS v Brazílii 2014, no na tomto webe dostáva priestor naša Corgoň liga. Dnes si môžete prečítať o dresoch FK Senica.

Klub zo Záhoria oblieka od postupu do našej najvyššej súťaže dánska spoločnosť Hummel. Seničania sa v aktuálnej sezóne predstavujú vo väčšine stretnutí v modro-červených pruhovaných dresoch, ktoré mali oblečené už aj v priebehu minulého ročníka. V doterajšom priebehu sa na nich neobjavilo logo žiadneho zo senických partnerov. Pruhované tričká majú zverenci českého trénera Zdeňka Psotku doplnené červenými trenírkami a červenými štulpňami.

V náhradných bielych dresoch sa Seničania predstavili hneď v prvom kole v stretnutí proti Banskej Bystrici. Ani v tomto prípade sa nejedná o nové dresy, keďže štvrtý tím uplynulého ročníka Corgoň ligy ich používal už v sezóne 2010/11 ako jedny z trojice alternatív k pruhovaným červeno-modrým. Novinkou sú ale biele trenírky, ktoré mali futbalisti zo Záhoria oblečené v zápasoch európskeho pohára i v spomínanom 1. kole našej najvyššej súťaže. Nateraz posledný zápas, ktorým bolo stretnutie na banskobystrických Štiavničkách, odohrali Seničania v čiernych trenírkach, ktoré sú v súvislosti so senickým klubom taktiež známe z nedávnej minulosti.

Zmeny oblečenia sa nedočkali ani brankári. Jednotka klubu, ktorou je český gólman Milan Švenger, bráni senickú svätyňu najčastejšie v belasom, v Nitre sa vzhľadom na farby súperových dresov obliekol do ružovej. K belasým tričkám nosia senickí gólmani belasé trenírky i štulpne, ružové pre zmenu kombinujú s čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

Senický futbalový klub bol založený v roku 1921. Súčasťou najvyššej slovenskej súťaže je od sezóny 2009/10, pred ktorou odkúpil licenciu od Interu Bratislava. Seničania si v aktuálnom i minulom ročníku zahrali predkolá Európskej ligy UEFA, v ktorej sa stretli so Salzburgom, MTK Budapešť i Apoleom Nikózia.

Alternatívne kombinácie:

Belasý brankársky dres s bielymi štulpňami (14. kolo, Košice - Senica)
Belasý brankársky dres s bielymi štulpňami (14. kolo, Košice – Senica)
Žltý brankársky dres (24. kolo, Prešov - Senica)
Žltý brankársky dres (24. kolo, Prešov – Senica)
Pruhované dresy s modrými trenírkami a štulpňami (29. kolo, Senica - Myjava)
Pruhované dresy s modrými trenírkami a štulpňami (29. kolo, Senica – Myjava)
Oranžový brankársky dres (29. kolo, Senica - Myjava)
Oranžový brankársky dres (29. kolo, Senica – Myjava)
V podstate by som mohol začať rovnako ako vlani – na senických dresoch mi v prvom rade chýba logo partnera. Senica je v súčasnosti jediným corgoňligovým klubom, ktorý nemá okrem dodávateľa a klubového znaku nič, čo by vypĺňalo prednú stranu dresov. Podarené klubové motto „Jedno mesto, jedno srdce, jeden klub“ už síce so zmenou vzhľadu klubovej stránky odišlo do zabudnutia, no určite by dokázalo pekne zaplniť miesto po chýbajúcom embléme 101 Drogerie či Nadress. Náhradné biele dresy síce mali v minulom ročníku prestávku, no na Záhorí si mohli zo súčasnej ponuky dánskeho dodávateľa vybrať určite aj niečo iné, ako už dobre známy dizajn Hummel Technical Gold, ktorý v minulosti sprevádzal senických futbalistov v modrom, či červenom prevedení. Na druhej strane treba určite oceniť font čísiel doplnený logom výrobcu dresov, dobrým nápadom je aj názov klubu pod číslami. Tento rok to ešte stačí na šedý slovenský priemer, v budúcej sezóne sa snáď dočkáme už opäť niečoho nového.

Ako sa vám páčia dresy Senice 2012/2013?

Tip: Vyjadrite sa k senickým dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok