Dresy AS Trenčín 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Nike
Autor: Myso

Seriál článkov o dresoch našich corgoňligistov dnes pokračuje tímom AS Trenčín. Vlaňajšieho nováčika oblieka už druhý rok americká spoločnosť Nike, ktorá zverencom trénera Adriána Guľu pripravila v sezóne 2012/13 biele a červené dresy.

V Trenčíne sa na začiatku sezóny vrátili k tradičným bielym dresom, ktoré ku klubu patrili aj v minulosti. V piatom tíme minulého ročníka našej najvyššej súťaže sa rozhodli pre dizajn Nike Revolution, ktorého vzhľad je založený na dresoch francúzskej reprezentácie z roku 2011.

Pod elegantným bielym golierikom sa vpravo nachádza čierne logo spoločnosti Nike, oproti ktorému je umiestnený klubový znak. Generálnym partnerom klubu zostáva aj v aktuálnej sezóne poisťovňa Aegon, ktorej modro-čierne logo je umiestnené na hrudi.

Zadnú stranu dresov vypĺňajú čierne čísla doplnené dvojicou písmen A a S, prebratých z klubového znaku. Biele tričká majú trenčianski futbalisti doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami, na obidvoch možno nájsť čierne logo výrobcu dresov.

Náhradné trenčianske dresy sú tento rok červené a futbalisti AS ich mali oblečené počas celého minulého ročníka vo všetkých domácich stretnutiach. V katalógu amerického dodávateľa je ich možné nájsť pod označením Nike Victory.

Najvýraznejším prvkom červených dresov je výrazný biely pruh v tvare písmena V. Na ňom je umiestnené čierne logo spoločnosti Nike i klubový znak. Na hrudi je opäť viditeľné logo poisťovne Aegon, ktoré je tentoraz vyhotovené v bielom prevedení.

Pravý rukáv červených i bielych dresov zdobí logo spoločnosti VRM, na zadnej strane sa pod číslami nachádza emblém stávkovej kancelárie Synot Tip. Červené tričká majú trenčianski futbalisti doplnené červenými trenírkami s bielymi pruhmi a červenými štulpňami.

Brankár Trenčína Miloš Volešák chytá v aktuálnom ročníku vo väčšine stretnutí v čiernych dresoch Nike Club, ktoré sú po bokoch doplnené svetlozelenými prúžkami. Jeho náhradník Peter Bartalský má na predsezónnej tímovej fotografii oblečený žltý dres Nike Park.

Trenčiansky futbalový klub bol založený v roku 1992 pod názvom Ozeta Dukla Trenčín. Pod názvom AS Trenčín hráva od roku 2005. Najlepším umiestnením klubu je štvrté miesto zo sezóny 1997/98. Štvornásobný účastník Intertoto Cupu (1998, 1999, 2000 a 2002) dokázal dvakrát zvíťaziť v našej druhej najvyššej súťaži (1997 a 2011).

Pri svojom vlaňajšom hodnotení trenčianskych dresov som spomenul, že mi chýba tradičná biela farba a tak jej návrat môžem hodnotiť jedine pozitívne. Osobne by som možno išiel do trošku veselšieho dizajnu Nike Premium (kópia aktuálnych dresov brazílskej reprezentácie), prípadne Nike Striker. Predsa len, modrá a červená, ktoré dominujú klubovému znaku, nie sú na hlavných dresoch zastúpené vôbec. Stále nerozumiem, prečo chýbajú na menovkách mäkčene a dĺžne, na druhej strane som rád, že na číslach sa objavujú písmená AS. Nápad urobiť z vlaňajších hlavných červených dresov náhradné hodnotím taktiež pozitívne (v minulosti niečo podobné urobil napr. Paríž Saint-Germain). Už tomu všetkému chýba len klubový znak na trenírkach, či štulpniach a veľkou škodou je aj fakt, že si nikto v Trenčíne nespomenul na 20. výročie založenia klubu.

Ako sa vám páčia dresy AS Trenčín pre sezónu 2012/13?

Tip: Vyjadrite sa k trenčianskym dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok