Dresy Austrálie 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Austrálska futbalová asociácia oznámila v priebehu minulého týždňa predĺženie spolupráce s americkou spoločnosťou Nike, ktorá bude austrálskych futbalistov obliekať až do roku 2023. Pri tejto príležitosti si môžete prečítať o aktuálnych dresoch austrálskej reprezentácie, ktoré sú určené pre roky 2012 a 2013.

Hlavné žlté dresy boli predstavené ešte v priebehu apríla, kedy dostávali na tomto webe priestor články o dresoch tímov, ktoré sa predstavili na európskom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine. Na tričkách je na ľavej strane viditeľný zvislý zelený pruh, ktorý je prerušený v mieste, kde sa nachádza austrálsky znak. Chýbajúca časť pruhu je našitá na pravom rukáve.

Pravú stranu hrude už tradične vypĺňa zelené logo výrobcu dresov. K žltým tričkám nosia zverenci nemeckého trénera Holgera Osiecka zelené trenírky, na ktorých nájdeme vpravo austrálsky znak, zatiaľ čo naľavo je to žlté logo spoločnosti Nike. Žlté štulpne majú na zadnej strane vyšitý zelený nápis Australia.

Náhradné dresy Austrálčanov sú podobne ako v minulosti tmavomodré. Ich dizajn je zhodný s hlavnými žltými, no zvislý pruh je tentoraz vyhotovený práve v žltej farbe. Na hrudi opäť nájdeme austrálsky znak, oproti ktorému je umiestnený emblém výrobcu dresov. Trenírky i štulpne sú taktiež ušité v tmavomodrej farbe.

K spomínanému predĺženiu partnerstva Nike a austrálskej futbalovej reprezentácie sa vyjadril Paul Falkner, generálny riaditeľ Nike Pacific: „Predĺženie spolupráce spevňuje záväzok Nike k športu v Austrálií a podporuje každého hráča od elitnej reprezentačnej úrovne, cez profesionálov z najvyššej austrálskej ligy, až po rôzne mládežnícke tímy. Našim cieľom je spolupodieľať sa na úspechu austrálskeho futbalu.“

Austrálčania sú trojnásobným účastníkom majstrovstiev sveta, keď nechýbali na posledných dvoch šampionátoch v Nemecku i Južnej Afrike. Maximom žlto-zelených je zatiaľ osemfinále z roku 2006. V súčasnosti bojujú austrálski futbalisti o postup do Brazílie, momentálne im patrí druhá postupová priečka v B skupine štvrtej fázy ázijskej kvalifikácie.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok