Dresy HSC Montpellier 2012/2013

2012/2013 Ligue 1 Nike
Autor: Myso

Futbalová Liga majstrov pokračuje tento týždeň tretími zápasmi skupinovej fázy. V B skupine bojuje o postup úradujúci francúzsky majster HSC Montpellier, o ktorého dresoch si môžete prečítať práve v tomto článku.

Zverencov trénera Reného Girarda oblieka americká spoločnosť Nike, ktorá dodávala výstroj Montpellieru aj v majstrovskej sezóne 2011/2012. V Lige majstrov sa francúzsky šampión predstavuje v tmavomodrých dresoch Nike Revolution, ktoré má doplnené oranžovými trenírkami a tmavomodrými štulpňami.

Aj náhradné biele dresy si La Paillade vybrali z katalógu spoločnosti Nike. Tentoraz sa jedná o dizajn Nike Precision, ktorý je charakteristický prúžkami, ktoré sme mali možnosť v podobnom vzore vidieť v minulej sezóne na dresoch Barcelony.  V bielom sa futbalisti Montpellieru predstavili v Gelsenkirchene, kde mali proti domácemu Schalke 04 oblečené oranžové trenírky doplnené oranžovými štulpňami, k dispozícií však majú aj biele.

V domácej lige hráva klub v modro-oranžových dresoch s dizajnom Nike Trophy, ktoré však v tejto farebnej kombinácií v katalógu amerického výrobcu nenájdeme. V Lige majstrov robia futbalisti Montpellieru reklamu značke Sud de France, ktorá je známa najmä v súvislosti s vínom a regionálnemu portálu laRegion.fr, vo francúzskej Ligue 1 sa na dresoch nachádza ešte niekoľko ďalších sponzorov.

Zisk majstrovského titulu z minulej sezóny je najväčším úspechom HSC Montpellier. Klub dokázal na domácej scéne uspieť aj v rokoch 1929 a 1990, kedy získal národný pohár. Ako francúzsky šampión bol priamo nasadený do skupinovej fázy Ligy majstrov, kde sa dnes večer stretne na domácom trávniku s gréckym Olympiakosom Pireus.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok